Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Magához láncolna a következő Facebook app

Asztalos Olivér, 2016. január 18. 10:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Komplettebb böngészési funkcióval próbálkozik legújabb publikus tesztjében a Facebook. Az újítás célja egyértelmű: tovább növelni az applikációhoz való kötődést.

Egyre több funkciót kap a Facebook mobilappjába integrált böngésző, a képesség immár nem csak a hírfolyamból megnyitott cikkek olvasására alkalmas, hanem hagyományos böngészésre is. A megoldás egyelőre fapados, de hamarosan újabb fejlesztésekkel kiegészülve az alapértelmezett böngészők (Chrome és Safari) komoly kihívójává is válhat.

A friss, egyelőre teszt alatt lévő módosítás viszonylag apró: a Facebook-appból megnyitott weboldalak fölött megjelenik a szerkeszthető címsor, illetve a navigáláshoz szintén igen hasznos hátra és előre gomb is felbukkan, valamint az adott oldalt akár el is menthetjük a kedvencekbe, akárcsak az önálló böngészők esetében. Az új felületen egy menü gomb is található, ugyanakkor ennek pontos funkcióját egyelőre homály fedi. Végül, de nem utolsó sorban az általunk látogatott tartalom aktuális népszerűségéről is információt kínál(hat) számunkra a Facebook. Ami (egyelőre) hiányzik, az a böngészőfülek támogatása, ugyanakkor nem kizárt, hogy a végleges verzióba már ez is bekerül.

forrás: The Next Web

A próbálkozás célja egyértelmű: tovább növelni a felhasználók kötődését, hogy még ritkábban kelljen elhagyni Facebook alkalmazását. A tetszőleges webcím megadásának lehetőségével már nem kell applikációt váltani, könnyen és gyorsan látogatható bármilyen külső weboldal.

Arról egyelőre nincs szó, hogy a Facebook egy különálló alkalmazással rukkolna elő, a saját böngésző ötlete valószínűleg csak a már meglévő applikáción belül fog kiteljesedni. A funkció publikus teszt formájában egyelőre csak az iOS-es felhasználok egy kis csoportjának érhető el. Amennyiben az újítás jól vizsgázik, úgy az valószínűleg egy a nagyközönség számára elérhető kiadásban is hamarosan felbukkan majd, így várhatóan Androidon is elérhető lesz.

A vállalatnak nem ez az első olyan próbálkozása, ami a Facebook-kitettség növelésére szolgál. A tavaly májusban bejelentett Instant Articles (azonnali cikkek) a közösségi oldalon fogyasztott különféle cikkek olvasásának gyorsabbá és kényelmesebbé tételére szolgált.

A Facebook appon keresztüli tartalomfogyasztás egyébként igen gyorsan növekszik. A rankings.hu adatai szerint a teljes (tehát mobil és asztali böngészést együtt mérve) magyar internetfogyasztásból a Facebook in-app browser már 1,26 százalékot tesz ki, tehát minden nyolcvanadik oldalletöltést már ebből indítanak Magyarországon, ez a szám mintegy negyede a mobilos Chrome-nak és a mobilos Safarinak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.