Szerző: Voith Hunor

2015. december 22. 13:00

A NetApp megveszi a SolidFire-t

A tárolópiaci nagyágyú 870 millió dollárt fizet a fiatal, all-flash tárolókat fejlesztő cégért.

HIRDETÉS

Felvásárlással erősít all-flash portfólióján a NetApp. A vállalat 870 millió dollárt fizet készpénzben a 2010-es alapítású SolidFire-ért. A cég a teljesen flash-alapú tárolók fejlesztésére és gyártására specializálódott, továbbá a szoftveresen definiált de saját tárolókat használó ügyfelek az Element operációs rendszert is licencelhetik. A SolidFire fennállása során 150 millió dollár kockázati tőkét vont be, az akvizíció végére a tervek szerint 2016 áprilisában kerülhet pont. A NetAppon belül a SolidFire termékvonalért az integráció után David Wright, a kisebb cég jelenlegi vezérigazgatója lesz a felelős.

A CRN információi szerint a NetApp mellett a Cisco, az EMC és a Samsung is ringbe szállt a SolidFire-ért. Hogy végül miért a NetApp lett a befutó, arról eddig egyik fél sem nyilatkozott – valószínűleg a többi vevőjelölt kevesebbet ajánlott, vagy az általában vonzóbb tisztán készpénzes tranzakció helyett készpénz és saját részvény kombinációval fizetett volna.

A szóba hozott jelöltek közül csak a Samsung érdeklődése meglepő kissé – a dél-koreai vállalat ugyan nagyon erős szereplő a flashmemória-piacon, de saját vállalati tárolórendszerei (még) nincsenek. Valószínű, hogy a Samsung a piaci belépési pont és a műszaki kompetencia miatt érdeklődött, kutatás-fejlesztési eredményei és fejlett gyártástechnológiája jó alapot biztosított volna a SolidFire beolvasztásához.

A szintén alig néhány éves Pure Storage is jó választás lehetett volna, de az inkább saját lábán próbál megállni, és tőzsdére lépéssel bevont friss tőkével szándékozik finanszírozni a következő néhány kritikus évet. A gazdasági nehézségekkel küzdő Violin Memory lehet még befutó, nem lepődnénk meg, ha jövőre az a cég is elkelne.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Ciscónak is jól jött volna egy all-flash tároló termékcsalád, miután a két évvel ezelőtt felvásárolt Invicta tárolókat a cég megoldhatatlan műszaki problémákra hivatkozva idén nyáron utód nélkül kivonta a forgalomból. A jövőre a Dellbe beolvadó EMC-nek pedig ugyan van all-flash tárolóportfóliója, a 2012-ben felvásárolt XtremIO fejlesztéseire alapozva, viszont a legnagyobb tárológyártó hagyományos, merevlemezalapú modelljei iránt egyre csökken a kereslet, így jól jönne még egy kis erősítés flash-oldalon. A flash-alapú tárolópiacból az Oracle is szeretne egy szeletet, a vállalat első ilyen tárolója egyéves várakozás után idén ősszel került piacra, a Western Digital pedig a 19 milliárd dollárért megszerzett SanDisk beolvasztása révén tervez komoly pozíciót szerezni.

Az akvizíció hírére a NetApp részvényárfolyama némileg emelkedett, de a kereskedés utáni órákban elült a befektetői lelkesedés, és kicsivel a bejelentés előtti szint alá csökkent az árfolyam. A vállalat a felvásárlás finanszírozását 4,8 milliárd dollárnyi készpénzállományából fogja finanszírozni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 13:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.