Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 29. 10:33

Egyes PC gyártók szerint késlekedni fog a Pentium 4

A legfrissebb hírek szerint az Intel leghamarabb a november 20-án kezdődő héten fogja szállítani a várva várt Pentium 4/Willamette-et az eredetileg tervezett október 30-a helyett. A Pentium 4 az 1995-ben bemutatott Pentium Pro-hoz képest az első új (ún. NetBurst) mikro-architektúrát alkalmazó Intel processzor.

A legfrissebb hírek szerint az Intel leghamarabb a november 20-án kezdődő héten fogja szállítani a várva várt Pentium 4/Willamette-et az eredetileg tervezett október 30-a helyett. A Pentium 4 az 1995-ben bemutatott Pentium Pro-hoz képest az első új (ún. 'NetBurst') mikro-architektúrát alkalmazó Intel processzor.

Az Intel szóvivője nem fűzött kommentárt a pontos dátumokkal kapcsolatban, csak annyit jelentett be, hogy a "tervek szerint változatlanul a negyedik negyedévben jelenik meg a Pentium 4". A gyártók számára igen kellemetlen helyzetet teremt az ünnepi szezon előtti csúszás híre, ami jelentős forgalomkiesést eredményezhet. Az Intel által legújabban elkövetett hibák jellemző példája az, hogy a cég még most sem képes pontos dátumot előrejelezni a megjelenéssel kapcsolatban. Két példa az utóbbi hetek hasonló hibáira az 1,13GHz-es processzor visszahívása és az a figyelmeztetés mely szerint a harmadik negyedéves forgalom alacsonyabb lesz a vártnál.

Egyes jelentések szerint a hiba nem magában a processzorban van, hanem a 850-es chipset-ben. A Pentium 4 várhatóan 1,4 GHz ill. 1,5 GHz-es változatban kerül először piacra.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról