Szerző: Voith Hunor

2015. december 9. 16:00

Felturbózza a Sparkot a Cisco

A cég platformmá fejleszti a kollaborációs appot. Ennek részeként a Spark többek között hang- és videohívás funkciókkal, valamint komoly integrációs képességekkel fog gazdagodni, valamikor a jövő év elején.

HIRDETÉS

A Cisco múlt héten jelentette be, hogy egy komoly, 700 millió dolláros felvásárlással erősíti egyik legdinamikusabban fejlődő és fontos növekedési motornak számító kollaborációs üzletágát (az okokról részletesen akkor cikkünkben írtunk). Bár a cég komoly szereplő ezen a piacon, számos konkurense akad (például Yammer, Skype for Business, Jam, HipChat, Slack, Facebook at Work). Egyértelmű, hogy hosszú távon csak azok az alternatívák lesznek sikeresek, melyek külső fejlesztők számára is nyitott, valamint "legacy" és harmadik féltől származó kommunikációs eszközökkel is együttműködni képes platformmá fejlődnek.

A cég pontosan ebbe az irányba vitte el a tavaly elindított Spark fejlesztését, és néhány hónap múlva komoly újításokat tervez bemutatni a szolgáltatásban. A Cisco bejelentette, hogy hang- és videohívási funkciókkal vértezi fel a Sparkot, olyan lehetőségek mellett, mint például a hívásátirányítás vagy a hívástartás. Ennél azonban jóval tovább megy a vállalat, és - értelemszerűen - nem hagyja ki a legnagyobb ziccert: a Sparkba integrálhatóak lesznek a helyi IP-alapú telekommunikációs rendszerek is.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A Cisco egyelőre a saját on-premise termékeivel való kompatibilitást erősítette meg, de az Acano felvásárlásával a cég pont a különböző beszállítóktól származó videós megoldások együttműködését szándékozik hatékonyan megvalósítani, így a támogatási kör várhatóan nem szűkül majd a Cisco eszközökre. A cég szerint olyan szintű eszközök közötti "kommunikációs mobilitást" kell elképzelni, mint például egy PC-s Sparkból egy asztali telefonra indított hívás, és közben a fogadó PC-jén is elindulhat a Spark ha tartalommegosztásra van szükség, majd az aktív hívás akár át is mozgatható okostelefonra. Egyes Cisco eszközök egy frissítést követően Spark-natívak lesznek, a cég első körben az SX-10 videokonferencia-rendszerét és a 7800-as és 8800-as sorozatba tartozó telefonokat fogja frissíteni.

A bevezetőben említett szemléletnek megfelelően nem maradhat el a Spark megnyitása a külső fejlesztők előtt. Ezt a cég már a frissített termék jövő évi piacra dobása előtt megtette, a fejlesztői portál tegnap óta elérhető - dokumentációval, SDK-kkal, API-hívások leírásával. A kollaborációs platform a Slackhez hasonlóan számos harmadik féltől származó alkalmazással-szolgáltatással lesz integrálható, például Trello, IFTTT, Instagram, PagerDuty.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 08:13

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.