Szerző: Voith Hunor

2015. december 1. 12:30

Felvásárlással erősíti kollaborációs üzletágát a Cisco

A vállalat 700 milliót fizet az Acanóért, hogy fenntartsa egyik leggyorsabban növekvő üzletága lendületét. Ez a cég idei tizenegyedik akvizíciója.

HIRDETÉS

Idei sokadik akvizíciójával az elmúlt negyedévekben remekül teljesítő kollaborációs üzletágát bővíti a Cisco: A vállalat 700 millió dollárt fizet a magánkézben levő Acanóért. A Ciscónál a videokonferenciás eszközök, szolgáltatások forgalma mára meghaladta a negyedévenként egymilliárd dollárt, a divízió idén rendre tíz százalék feletti bevételnövekedést tudott felmutatni.

A területben a Cisco és az Ericsson felmérései szerint még hatalmas növekedési potenciál van – bár az IP-alapú videónak csak kis részét teszi ki a videokonferenciázás adatforgalma, a Cisco szerint jelenleg csak minden tizedik nagyvállalati konferenciateremben van telepítve valamilyen videokonferenciás megoldás. A vállalat portfóliójában a kollaborációs üzletág mellett csak egy folyamatosan kiemelkedő növekedést felmutató divízió van, az adatközponti termékeké.

Nem csoda tehát, hogy a cég nagyon odafigyel ezekre az egyre erősödő üzleti lábakra, hiszen hagyományosan legnagyobb üzletágaiban (switchek és routerek) már messze nincs ekkora növekedési lehetőség. Ez a szoftveresen definiált megoldások elterjedése és a vendor lock-in iránti egyre erősebb ellenérzés miatt van, így a jövőre nézve új "lábakat" kell növeszteni, amit eddig a Cisco nagy sikerrel művel.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Ahogy más szolgáltatások terén, úgy a videokonferenciázásban is szükségessé vált az interoperabilitás, hiszen nem minden cég használja ugyanazt a megoldást (sőt, akár cégen belül is üzemelhet egyszerre több alternatíva), de az igény a zökkenőmentes együttműködésre megvan. Az Acano felvásárlásával megszerzett technológiák és szakértelem a Cisco szerint pont ebben a kényes kérdésben fog segíteni. Az akvizíciós folyamat várhatóan jövő év tavaszára zárul le, az Acano csapata a kollaborációs technológiákat fejlesztő csapatba olvad be, a frissen integrált emberek hosszú távú maradását a Cisco különböző ösztönzőkkel is próbálja elősegíteni.

Az ellenállás hasztalan

A Ciscónak idén ez volt a tizenegyedik felvásárlása. A vállalat elképesztő szinten űzi a "Borg-stratégiát", azaz viszonylag kevés saját kutatás-fejlesztés mellett folyamatosan olvaszt be olyan kisebb-nagyobb cégeket, melyek számára hiányzó technológiát birtokolnak. Míg a legtöbb nagyvállalatnál általában kérdéses a felvásárolt cégek sikeres integrációja, a Ciscónál ez a vállalati kultúra egyik sarokköve, és ritkán sül el rosszul – szemben például a korábbi HP-val, amely egészen elképesztő összegeket bukott a katasztrofális akvizíciókon az elmúlt tíz év során.

Az eddig bevált stratégiától a Cisco a jövőben sem kíván eltérni, és az ütemen sem lassítana. A vállalat ezért a befektetők egyik nagy kedvence, az általa megszerzett cégekből rendszerint magas hozammal lehet kiszállni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 12:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.