Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 24. 09:30

Qualcomm alelnökkel erősített az Intel

Az Intel rendhagyónak nevezhető döntése alapján egy külsőst nevezett ki újonnan megalakult divíziójának élére. A Qualcommtól szerződtetett Renduchintala közreműködésével talán végre megnyílhat az út az ultramobil szegmenshez.

Az Intel közleményben jelentette be Dr. Venkata “Murthy” Renduchintala érkezését, aki mostantól az újonnan létrehozott Kliensoldali és Dolgok Internete üzleti szegmens és Rendszer Architektúra csoport elnöke lesz. A szakember 2004 óta töltött be ügyvezető alelnöki, illetve társ-alelnöki pozíciót a mobilos termékek piacán konkurensnek számító Qualcommnál.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Renduchintala az említett új üzleti divízió elnöki posztját kapta meg, mely alá több korábbi egységet csoportosított az Intel. Mostantól ide tartozik a kliensoldali és platform fejlesztések mellett az IoT, a szoftver és szolgáltatások, illetve a dizájn és a technológia csoport is. Ezen felül a szakembert az Intel igazgatójának is kinevezték.

A vállalat lépése szokatlannak számít. A korábbi gyakorlat szerint ugyanis az Intel jellemzően házon belülről nevezett ki hasonlóan magas pozícióba elnököket és igazgatókat – így került Brian Krzanich vezérigazgatói is jelenlegi pozíciójába. A vállalat aktuális vezetője 1982 óta dolgozik az Intelnél, a kinevezésééig eltelt bő 30 év során pedig megmászta a ranglétrát, számtalan pozíciót töltött már be.

A rendhagyó lépés mögött rejlő okokat nem nehéz kitalálni. Az Intel minden erőfeszítése ellenére továbbra sem tudta komolyan megvetni lábát az ultramobil szegmensben, azaz a tabletek és okostelefonok piacán. Mindez a PC-piac folyamatos lassulásával együtt odáig vezetett, hogy az Intel félvezetőgyártásból származó bevétele idén csökkenő tendenciát mutat.

A Qualcomm ezzel szemben épp az Intel által eddig kvázi bevehetetlen területeknek köszönheti legnagyobb sikereit. Az elsősorban tabletekbe és okostelefonokba szánt ARM-alapú alkalmazásprocesszorok mellett rádiós modemeket is szállító vállalat jelenleg az ötödik helyet foglalja el félvezetőpiacon. Ugyanakkor ahogy beszámoltunk róla, jelenleg a Qualcomm szénája sem áll jól. Azt nem tudni, hogy Renduchintala átigazolása ezzel bármilyen összefüggésben van-e.

A kinevezett szakember egyik fő feladata az ultramobil szegmens újabb rohamának megszervezése lehet. Nagy kérdés továbbra is az, hogy mindehhez az Intel végre hajlandó lesz-e bevetni az ARM-ot, vagy továbbra is ragaszkodni fog az x86-hoz.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.