Szerző: Hlács Ferenc

2015. november 23. 12:15

A zenestreaming adatforgalmon is spórol az Opera Max

Frissült az Opera Max, az alkalmazás a képek és videostreaming szolgáltatások mellett már a zenestreaming appok által generált adatforgalmat is képes megzabolázni. Az alkalmazás egyelőre csak néhány zenei szolgáltatást támogat, de a lista az Opera szerint hamarosan bővülni fog.

Az Opera mobilos böngészőit sokan kedvező adatforgalom-kezelésük miatt kedvelik, a tömörített tartalmakkal ugyanis a felhasználók nem elhanyagolható adatmennyiséget spórolhatnak meg böngészés közben, ami különösen a gyengébb lefedettségű, kis sávszélességet biztosító mobilinternettel rendelkező területeken, illetve a korlátozott adatcsomaggal rendelkezőknek kedvez. Kevésbé ismert ugyanakkor, hogy az Opera egy kifejezetten az adatéhes alkalmazások féken tartására szánt alkalmazással is rendelkezik, amely Opera Max név alatt fut. Az app lényege, hogy a letölteni kívánt tartalmakat először a vállalat szerverei felé továbbítja, amelyek tömörítik azokat, majd barátságosabb méretben teszik elérhetővé a felhasználó számára.

Az Android platformot célzó alkalmazást a vállalat nagyjából két évvel ezelőtt tette először elérhetővé, idén pedig számos funkcióval bővítette - a legfrissebb újításokról a fejlesztőcsapat a héten számolt be. Az app legújabb frissítését követően már a zenestreaming szolgáltatásokat is kezelésbe veszi, igaz első körben csak öt megadott alkalmazás étvágyát tudja mérsékelni. Az Opera Max az MP3 és MP4 streameket is támogatja, amelyeket képes AAC+-ba konvertálni, ezzel a vállalat szerint továbbra is jó minőség mellett biztosít akár 50 százalékkal visszanyesett adatforgalmat.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

A megoldás jelenleg a YouTube Music, a Pandora, Slacker Radio, Gaana és Saavn streaming appokat támogatja, a hazánkban népszerű Spotify vagy Deezer hiányoznak a palettáról - az app fejlesztői ugyanakkor azt ígérik, a sor hamarosan további streaming szolgáltatásokkal bővül. Az Egyesült Államokban már élesedett YouTube Music ráadásul jövőre várhatóan Európába is megérkezik, így hamarosan az öreg kontinensen is hasznot húzhatnak a felhasználók az Opera Max zenestreamingre vonatkozó képességeiből. A bejelentés szerint az alkalmazás egyébként a Rocket Optimizerre épül, a platformot vállalat a Skyfire 2013-as felvásárlásakor kebelezte be.

Az Opera Max persze nem csak a zenei tartalmakkal bánik hasonlóan, a képeket, illetve különböző médiatartalmakat már a kezdetektől tömöríti, de a vállalat idén a YouTube és egyéb videostreaming megoldások támogatását is bejelentette. Az alkalmazás a cég többi termékéhez hasonlóan ingyenesen tölthető le a Google Play alkalmazásboltból, az Android 4.0 vagy újabb rendszert futtató telefonokra.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.