Szerző: Koi Tamás

2013. február 15. 14:24

Megveszi a Skyfire-t az Opera

A böngészőket fejlesztő norvég Opera Software bejelentette, hogy felvásárolja a különböző webes megoldásokban utazó Skyfire-t. Az üzlet révén a cég a videoforgalom optimalizálására használható platformhoz jut.

Megveszi a Skyfire Labs-et az Opera Software, a norvég böngészőfejlesztő cég ezzel többek közt olyan technológiákhoz és platformokhoz juthat hozzá, melyek zsúfolt hálózati körülmények közt is élvezhető videostreamet és gyorsabb adatletöltést eredményeznek. A közel 50 millió dolláros üzlet március közepe előtt záródhat le.

A 2007-ben létrehozott Skyfire fennállása alatt három kulcsterméket dobott piacra, az operátori hálózatba integrálható Rocket Optimizer platform, a Skyfire Horizon böngészőkiegészítő, valamint a Skyfire mobilos webböngésző közül értelemszerűen a két előbbit kívánja későbbi termékeinél felhasználni az Opera Software. A Rocket Optimizer lényegében nem más, mint egy valós idejű videostream-optimalizáló, mely a megváltozott sávszélesség-körülményekhez gyorsan és szinte észrevétlenül tud igazodni.

A platform legújabb, 3.0-s verziója múlt hónapban jelent meg, és többek közt elsőként tartalmaz valós idejű MP4 stream-optimalizációt, emellett hatékonyabb forgalomvizsgáló algoritmus is került bele. A platform jól illik az Opera Software évek óta létező, részben proxyhálózaton keresztül működő mobilos termékeinek a körébe. Az Opera Mini weboldal-megjelenítő eszköz például éppen a terhelt, vagy alacsony sávszélességű hálózatokon tud a natív böngészőknél lényegesen gyorsabb és kisebb adatforgalmat generáló weboldal-betöltést elérni.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Skyfire Rocket Optimizert és az operátorok által testre szabható Horizon mobilos böngészőkiegészítőt jelenleg három amerikai mobilszolgáltató is használja, az Opera Software-nek a Skyfire felvásárlása tehát kitűnő lehetőséget biztosít arra is, hogy elérését Észak-Amerikára is kiterjessze. A két cég emellett az akvizíció kapcsán több új és forradalmi termékeket ígért, a Skyfire megoldásainak segítségével pedig rövidesen az Opera Web Pass internet-jegyrendszer is továbbfejleszti.

Az Opera idén is jelen lesz a barcelonai Mobile World Congress szakmai rendezvényen, ahol a cég illetékesei a HWSW-nek nyilatkoznak majd a Skyfire felvásárlásával kapcsolatos tervekről.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.