Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 23. 09:30

Tavasszal jön a tízmagos asztali Broadwell-E

A Broadwell-E processzorokkal asztalon is tovább növeli a magszámot az Intel. A tízmagos csúcsmodell mellett ugyanakkor nyolc- és hatmagos modellek is érkeznek, a négymagos variáns ugyanakkor már kimarad.

HIRDETÉS

A legújabb kiszivárgott hírek szerint valamikor tavasszal, feltehetően a második negyedév végén kerülnek piacra az Intel legújabb HEDT (high-end desktop) processzorai. Az újdonságok a vállalat még tavaly megjelent Broadwell mikroarchitektúrájára épülnek, miközben a többi kategóriát már a Skylake-re bízzák. A csúsztatás valószínűleg arra vezethető vissza, hogy az "E" jelzésű processzorokat elsősorban szerverekbe szánják, ami sokkal hosszabb és szigorúbb tervezési, illetve tesztelési procedúrát követel meg.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x)

Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x) Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

A 14 nanométeres Broadwell-E elődjéhez hasonlóan tovább növeli a magok számát. Míg a Haswell-E hatról nyolcra emelte, addig a Broadwell-E nyolcról tízre növeli azokat. Emellett lesz nyolc, illetve hatmagos variáns is, ugyanakkor jelenleg úgy fest, hogy a négymagos modell most először kimarad a kínálatból.

Az LGA2011v3 foglalatba érkező modellek TDP-je nem változik, marad a 140 wattos fogyasztási keret. A jelenlegi információk alapján az új processzorok kompatibilisek lesznek a tavaly augusztus óta elérhető X99-es alaplapokkal. A megfelelő támogatáshoz ugyanakkor BIOS frissítésre mindenképpen szükség lesz majd.

A Core i7-6800 és i7-6900 típusjelzéssel piacra kerülő modellek árcédulája a korábbi tendenciát fogja követni. A legnagyobb számítási teljesítményére képes, tízmagos Extreme Edition modell 1000 dolláros áron érhető majd el, míg a nyolc- és hatmagos verziók ára 600, illetve 400 dollár körül alakulhat.

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról