Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 23. 09:30

Tavasszal jön a tízmagos asztali Broadwell-E

A Broadwell-E processzorokkal asztalon is tovább növeli a magszámot az Intel. A tízmagos csúcsmodell mellett ugyanakkor nyolc- és hatmagos modellek is érkeznek, a négymagos variáns ugyanakkor már kimarad.

A legújabb kiszivárgott hírek szerint valamikor tavasszal, feltehetően a második negyedév végén kerülnek piacra az Intel legújabb HEDT (high-end desktop) processzorai. Az újdonságok a vállalat még tavaly megjelent Broadwell mikroarchitektúrájára épülnek, miközben a többi kategóriát már a Skylake-re bízzák. A csúsztatás valószínűleg arra vezethető vissza, hogy az "E" jelzésű processzorokat elsősorban szerverekbe szánják, ami sokkal hosszabb és szigorúbb tervezési, illetve tesztelési procedúrát követel meg.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A 14 nanométeres Broadwell-E elődjéhez hasonlóan tovább növeli a magok számát. Míg a Haswell-E hatról nyolcra emelte, addig a Broadwell-E nyolcról tízre növeli azokat. Emellett lesz nyolc, illetve hatmagos variáns is, ugyanakkor jelenleg úgy fest, hogy a négymagos modell most először kimarad a kínálatból.

Az LGA2011v3 foglalatba érkező modellek TDP-je nem változik, marad a 140 wattos fogyasztási keret. A jelenlegi információk alapján az új processzorok kompatibilisek lesznek a tavaly augusztus óta elérhető X99-es alaplapokkal. A megfelelő támogatáshoz ugyanakkor BIOS frissítésre mindenképpen szükség lesz majd.

A Core i7-6800 és i7-6900 típusjelzéssel piacra kerülő modellek árcédulája a korábbi tendenciát fogja követni. A legnagyobb számítási teljesítményére képes, tízmagos Extreme Edition modell 1000 dolláros áron érhető majd el, míg a nyolc- és hatmagos verziók ára 600, illetve 400 dollár körül alakulhat.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 03:36

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.