Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 28. 14:44

A Panasonic bejelentette, hogy kibővített chipkészletet fejlesztett ki SD audio lejátszókhoz

[Mmd] A Panasonic az SD (Secure Digital) audiólejátszók

[Mmd] A Panasonic az SD (Secure Digital) audiólejátszók funkcióit kibővítő korszerű chipkészlet kifejlesztéséről számolt be. Ez az első olyan chipkészlet az iparágban, amelynél a szerzői jogvédelem és az SD hangadatok dekódolása is közvetlenül magába a hardverbe épül be. A továbbfejlesztett chipkészlet lehetővé teszi az elektronikai termékek, például a DVC-k (DV formátumú digitális kamkorderek), a DSC-k (digitális állóképkamerák) és PDA-k (személyes digitális segítők) további miniatürizálását, így azok SD hangvisszajátszási funkcióval egészülhetnek ki. Ez pedig jelentősen bővíti az SD memóriakártyákkal kompatibilis termékek körét.

A kisebb és gazdaságosabb energiafelhasználású elektronikus digitális audiótermékek iránti kereslet növekedésével párhuzamosan, e termékek "lelke", azaz a hangadatok dekódolását végző chipkészlet iránti igény is emelkedni fog. Az új chipkészlettel a Panasonic főként ezt at igényt kívánja kielégíteni. A két 9 négyzetmilliméteres LSI-t - egy AAC MP3 hangdekódoló LSI-t és egy SD hangvezérlő LSI-t - egyetlen kompakt CSP-n (chipméretű csomagon) egyesítő sajátságos kialakítású chipkészlet egyenesen magába a hardverbe építi be a szerzői jogvédelmi funkciót, az SD memóriakártyák egyik fő komponensét és az SDMI-t (Secure Digital Music Initiative, biztonságos digitális zenei kezdeményezés). Ez nemcsak felgyorsítja a CPRM- visszafejtési folyamatot, hanem a kódra vonatkozó kritikus információk és az hangtartalom biztonságos védelméről is gondoskodik.

A beépített SD szerzői jogvédelem visszafejtése mellett a chipkészlet az AAC/MP3 hangformátum-fejléc elemzését is beépíti a hardverbe, hogy zene vagy más hangok lejátszásakor levegye a terhet a rendszervezérlőről és a DSP-ről (digitális jelfeldolgozó processzorról). Ezzel minden eddiginél gyorsabbá válik a 24-bites hangadatok dekódolása, és ez fontos tényezőként játszik szerepet a hangok egyenletes és természetesebben hangzó visszajátszásában.

Mivel a lényeges funkciók vezérlése nem szoftveresen történik, hanem a funkciók beépülnek magába a hardverbe, a chipkészlet a méretet és az áramfogyasztást is csökkenti. Az elemmel működő elektronikus digitális audiótermékek körének bővülése kisebb méretet és alacsonyabb fogyasztást igényel, és a Panasonic új chipkészlete jól megfelel ezeknek a követelményeknek. Nemcsak az aktív frekvencia csökken lényegesen, de a chipkészlet áramfogyasztása is kétharmada a korábbi Panasonic-termékekének (átlagosan csupán 90 mW).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.