Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Bécsben lesz a CESA-döntő

Gálffy Csaba, 2015. október 02. 11:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén Bécsben (tehát viszonylag közel) lesz a CESA éves díjátadója. A régiós kooperációért dolgozó szervezet idén mintegy 70 országos győztest hoz majd össze.

hirdetés

Jövő héten osztja a régiós startup-díjakat a CESA, a Central European Startup Awards. Az önszerveződő, non-profit kezdeményezés célja létrehozni egy regionális hálózatot a közép-európai és kelet-európai startupok között és kiépíteni a potenciális együttműködés csatornáit. Ennek egyik fontos eszköze az évenként megrendezett régiós díjátadó, amelyen az országos győztesek közül választja a zsűri az év legjobbjait.

A kapcsolatépítésnek van logikája: az egyes országos piacok, országos méretű tech-szférák a néhány milliós országokban egyszerűen túl kicsik ahhoz, hogy önmagukban felvegyék a versenyt a London-Berlin-Stockholm háromszöggel. De a távolságok viszonylag kicsik, az angol bevett közös nyelv, az Unión belül pedig nincsenek már határok - adja magát az ötlet, hogy az egymást kiegészítő kompetenciák ne csak országon belül, hanem országok között is összefogjanak.

A szokásoktól eltérően a CESA a zsűrizést leválasztja a rendezvényről, a díjátadót itt nem előzi meg bemutató és előadások sem lesznek - ebben az értelemben tényleg egy Oscar-átadóra hasonlít a kezdeményezés. Szakmai elbírálás persze van, a jelöltek gondosan összeszedett teljesítményét rangos zsűri értékeli a díjazás előtt, a testületben TechCrunch-szerkesztő, Ringier-igazgató, Wundercar-alapító és rengeteg egyéb szakértő kapott helyet. A folyamatba a nyilvánosság is kap beleszólást, ma estig lehet szavazni a döntősökre.

A tavalyi átadó hangulatvideója.

A díjakat összesen nyolc kategóriában osztja a szervezet, a legbefolyásosabb nő, a legjobb befektető, legjobb coworking tér, legjobb felhasználói élmény, legjobb felhős/adat alkalmazás, legjobb pénzügy-technológia, a legnagyobb társadalmi hatást elérő startup, és végül az év startupja kap elismerést. Ez utóbbiért egyébként olyan jelöltek szállnak harcba, mint az osztrák Runtastic, a horvát Trillenium, Magyarországot pedig a Synetiq képviseli majd. A rendezvényen a 8 kategóriában 10 ország, összesen (az átfedések miatt) mintegy 70 versenyzővel képviselteti majd magát.

Az idei CESA-döntőt Bécsben rendezik (ez minden évben máshol kap helyet), október 8-án. A rendezvény helyszíne a Hotel Schani. A nyilvános eseményre a jelképes árú jegyek korlátozott számban kaphatóak. További információk a rendezvény honlapján.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.