Szerző: Koi Tamás

2015. szeptember 4. 14:15

Mindenkinek megnyitja a TV GO-t a Telekom

Internetszolgáltatótól függetlenül mostantól mindenki számára elérhetővé tette TV GO nevű, IP-alapú lineáris tévészolgáltatását a Magyar Telekom. A cég három díjcsomagban kínál összesen legfeljebb 38 csatornát, illetve külön megrendelhető a MoziKlub nevű SVOD szolgáltatás is.

Jelentősen bővülhet a Magyar Telekom OTT-tévészolgáltatásának, a TV GO-nak a felhasználói köre, miután a szolgáltató a mai naptól megnyitotta a rendszert más cégek ügyfelei előtt. Eddig a TV GO-t csak a vállalat saját tévés ügyfelei nézhették, mostantól viszont bárki előfizethet a több díjcsomagból álló kínálatra, valamint a MoziKlub nevű, előfizetéses VOD (SVOD) szolgáltatásra. A Telekom tévés ügyfeleinek továbbra is külön díj nélkül érhető el a TV GO.

A szolgáltató TV GO nevű OTT-rendszere tavaly májusban indult, eleinte jóval szerényebb tartalomválasztékkal, mindössze 16 csatornával. Mostanra az élőben nézhető csatornák száma 23-ra, illetve 38-ra bővült, melyek két díjcsomagon, a TV GO Alapon és TV GO Családin keresztül érhetők el. Az új előfizetési rendszerben ezek a díjcsomagok havi 2000 és 3000 forintért érhetők el, ezek mellett egy 5 csatornából álló közszolgálati csomag is bekerült a kínálatba, havi 200 Ft-os áron.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A lineáris tévécsatornák mellett a TV GO felhasználók eseti filmkölcsönző és havi díjas, átalánydíjas téka (MoziKlub) is rendelkezésre áll, utóbbi kínálata jelenleg mintegy 1400 filmből és sorozatból áll. Az SVOD szolgáltatás havi előfizetési díja 2000 Ft. A Telekom a szolgáltatás kiterjesztésével párhuzamosan közölte, hogy a TV GO szolgáltatásnak jelenleg nagyjából 150 ezer regisztrált felhasználója van, a többség valamilyen androidos eszközön keresztül fogyasztja a tartalmat.

A Telekom szolgáltatásához hasonló OTT-rendszer a Telenor MyTV, mely szintén multiscreen használatra lett kialakítva, elsősorban tabletes és okostelefonos tartalomfogyasztáshoz. A 2013-ban indult szolgáltatás lineáris tartalomválasztéka ugyanakkor lényegesen szűkösebb a Telekoméhoz hasonlítva, elsősorban annak köszönhetően, hogy a norvég tulajdonban lévő szolgáltatónak jóval kevesebb műsortulajdonos partnere van, mint a Telekomnak.

A Telekomhoz hasonlóan idén februárban a UPC Magyarország is elindított egy OTT-szolgáltatást Horizon Go néven, 70 tévécsatornával ám ezek közül nem mindet lehet hálózatfüggetlenül elérni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról