Szerző: Hlács Ferenc

2015. augusztus 7. 10:40

Óriásakkus okostelefonnal támad az ASUS

Négy új telefonnal nyit a fejlődő piacok felé az ASUS: a cég ZenFone 2 Deluxe, ZenFone 2 Laser és Zenfone Selfie készülékei mellett egy teljesen új, ZenFone Max nevű modellt is bevezet, amely kétszeres akkumulátoros kapacitást kínál a cég többi belépőszintű eszközéhez képest.

A feltörekvő piacokat veszi célba ZenFone sorozatának legújabb modelljeivel az ASUS. A vállalat Indiában mutatta be négy, Android 5.0-t futtató okostelefonját, köztük egy teljesen új, és három, néhány nappal korábban már leleplezett modellt. Bár belépőszintű telefonról van szó, az eszközök közül mégis a frissen bejelentett ZenFone Max a legérdekesebb - de kezdjük a sort a részben már ismert trióval, azaz a ZenFone 2 Deluxe, a ZenFone 2 Laser és a ZenFone Selfie eszközökkel, utóbbiról egyébként június elején már megemlékeztünk.

Az először nagyjából egy hete bemutatott ZenFone 2 Deluxe lényegében nem hoz újdonságot a 4 gigabájt RAM-mal és maximálisan 128 gigabájt tárhellyel szerelt, Intel Atomot processzort használó ZenFone 2-höz képest - amelynek 2 gigabájt memóriával ellátott verzióját mi is kipróbáltuk - a "Deluxe" címke egyszerűen a különleges mintázatú hátlapnak köszönhető. A modell árát az ASUS 360 dollár környékére pozicionálja.

ASUS ZenFone 2 Deluxe

A ZenFone 2 Laser már jóval olcsóbb lesz, a telefon ára 156 dollárról indul. A készülékben persze ennek megfelelően fölösleges csúcshardver után kutatni: a Laser modell egy öthüvelykes, 1280x720 pixel felbontású, 294 PPI-s kijelzőt kapott, a gyártó továbbá az Intel lapka helyett egy Qualcomm Snapdragon 410 processzort tett a készülékbe, 4 darab, 1,2 gigahertzes Cortex-A53 maggal és Adreno 306 GPU-val. A telefonban emellett 2 gigabájt RAM-ot és opcionálisan 8 vagy 16 gigabájt belső tárhelyet találunk, amely microSD kártyával igény szerint akár 128 gigabájttal is kiegészíthető.

ASUS ZenFone Max

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A telefon hátlapi kamerája 13, az előlapi 5 megapixeles, akkus kapacitása pedig 2400 mAh - nagyjából átlagosnak mondható tehát a belépő kategóriában, árát tekintve viszont akár sikeres is lehet a feltörekvő területeken, miután olcsóbban, erősebb hardvert kínál mint akár az Android One modellek második generációjának első tagjai.

Az igazi újdonságot a ZenFone Max jelenti, amely belépőkategóriás specifikációi mellé egy jókora, 5000 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Ez még a szintén méretes, 5,5 hüvelykes kijelzőt tekintve is többnapos üzemidőt biztosít, amivel sokak számára vonzóvá teheti az eszközt. A panel felbontása 1280x720 pixel, ami ekkora méreten 267 PPI-t produkál. A ZenFone Max más tekintetben gyakorlatilag megegyezik a Laserrel, beleértve a RAM-ot, a belső tárhelyopciókat, a processzort és a kamerákat is. Az még nem ismert, hogy az ASUS-nak mekkora házba sikerült bepréselni a termetes telepet, illetve, hogy a készülék mennyibe kerül majd, az ár pedig értelemszerűen kulcsszerepet játszik a készülék sikerében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról