Szerző: Koi Tamás

2015. augusztus 6. 15:46

Egyszerűsíti tévés kínálatát a Telekom

Az ősz során egyszerűsíti tévés díjcsomagokból álló kínálatát a Magyar Telekom, melynek részeként jobban előtérbe kerülnek majd a prémium minőséget nyújtó (HD) csatornák. A változások a meglévő előfizetőket nem érintik.

Október elsejétől egyszerűsíti tévés díjcsomagjainak kínálatát a Magyar Telekom, melynek részeként a cég összesen két havidíjas előfizetési csomagot vezet ki portfóliójából. Az IPTV és Sat TV platform Családi díjcsomagjainak értékesítése ettől az időponttól megszűnik, helyette a jobb képminőséget nyújtó, számos HD-csatornát tartalmazó Családi + HD díjcsomagok lesznek elérhetők az új előfizetők számára mindkét platformon. Az alapszolgáltatásokra vágyóknak továbbra is marad a Közszolgálati és az Alap díjcsomag - mindkettő HD-s tartalom nélkül. A változások a meglévő előfizetéseket nem érintik.

A Magyar Telekom jelenleg is minimális, havi nem egészen 300 forintos felárral kínálja a Családi csomag 22 HD-csatornával kiegészített extra változatát előfizetői számára, a köztes, kizárólag SD-adásokat tartalmazó előfizetés kivezetését részben a már eleve marginális különbség, részben pedig a HD-képes tévével rendelkező hazai háztartások aránya indokolhatja. A Telekom emellett az utóbbi pár évben láthatóan erős hangsúlyt fektetett a tévés és internetes szolgáltatások technológiafüggetlen egységesítésére (ahol erre lehetőség adódott), így például ma már mind a csatornakínálat, mind a szolgáltatás ára megegyezik a szolgáltató IPTV és műholdas platformján.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Eközben a magyar tévészolgáltatók továbbra is zömében extra szolgáltatásként tekintenek a HD-re, így mind a piacvezető UPC, mind pedig a Telekomon túl az ország egyetlen, saját IPTV infrastruktúrával rendelkező szolgáltatója, az Invitel is külön HD-s (tematikus) minicsomagokat kínál előfizetőinek. A legtöbb HD-csatornát egyébként ma az Invitel nyújtja előfizetői számára IPTV és digitális kábeltévé szolgáltatási területén (28 darabot), a Telekommal összehasonlítva pedig jelenleg a UPC Magyarország és a DIGI is több HD-ban sugárzott tartalmat kínál előfizetői számára. Utóbbi digitális kábeltévé platformján ma egyetlen díjcsomagot biztosít előfizetőinek (DIGITV), 92 SD és 25 HD-csatornával.

A Telekomnál október 1-jétől más, jelentős változások is érinthetik a tévés előfizetőket. Amint azt korábban megírtuk, ettől az időponttól kezdődően a cég megszünteti az analóg kábeltévés szolgáltatását a szolgáltatási területe nagy részén. A cég ezt követően vezetékes platformján már csak IPTV, illetve DVB-C (digitális kábeltévé) szolgáltatás fog biztosítani, azokból is csak előbbit értékesíti tovább ügyfelei számára. A változás a felhasználók és a Telekom számára egyaránt járhat előnyökkel, hiszen az előfizetők jobb minőségű szolgáltatást kaphatnak, a szolgáltató pedig az analóg jel megszűnésével szabaddá váló kapacitást átcsoportosíthatja más szolgáltatások (elsősorban a vezetékes internet) részére.

A szolgáltató egyébként láthatóan továbbra is sikerrel tereli át a legtöbb hozzáadott értéket képviselő IPTV platformra új és meglévő előfizetőit: egy év alatt az IPTV előfizetői bázis 420 ezerről 466 ezer háztartásra nőtt a cégnél, miközben a műholdas ügyfelek száma stagnált (a Telekom itt nagyjából 305 ezer előfizetéssel rendelkezik), a kábeltévés ügyfelek száma pedig 174 ezerről 168 ezerre csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról