:

Szerző: xtr

2000. szeptember 26. 22:04

Vízhűtő tervezésnél számításba jöhet...

...,hogy később peltiert hűtünk vele. Találtam egy részletes leírást (még a szerszámokról is van kép) egy jónak tűnő megoldásról . A módszer attól jó, hogy a peltier be van építve a blokkba. Na ez még csak a szerelést könnyítené meg. De a lényeg inkább az, hogy a peltier alatt van egy alumínium lemez , ami 2 dologért is felelős:

...,hogy később peltiert hűtünk vele. Találtam egy részletes leírást (még a szerszámokról is van kép) egy jónak tűnő megoldásról . A módszer attól jó, hogy a peltier be van építve a blokkba. Na ez még csak a szerelést könnyítené meg. De a lényeg inkább az, hogy a peltier alatt van egy alumínium lemez, ami 2 dologért is felelős:
  • Nem tud túl gyorsan hűlni bekapcsoláskor a processzormag,
  • Jóval egyenletesebb a hűtés eloszlása.

  • Ezzel a módszerrel ki lehet kerülni a nem-spirálisan mart hűtőblokkok hűtési egyenetlenségeit. Ugyanis a lemez önmagán belül oldalirányba elosztja a hőt.

    Érdemes elolvasni a cikket, a képek jó minőségűek, mindenki csak okulhat belőle.

    Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 26. 06:55

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.