:

Szerző: mz

2000. szeptember 26. 20:40

Abit VP6 alaplap

[Abit] Az ABIT bejelentette új, VP6-os alaplapját. A kétprocesszoros alaplap a jelentős népszerűségre szert tett BP6 utódja lesz.

[Abit] Az ABIT bejelentette új, VP6-os alaplapját. A kétprocesszoros alaplap a jelentős népszerűségre szert tett BP6 utódja lesz.
A VP6 ATX formátumú alaplap, a PIII Coppermine FC-PGA 370 processzorokat támogatja. Támogatja az ACPI-t, AGP foglalata 1-2-4x módokat ismer, a négy DIMM foglalatba 100 vagy 133 MHz-es SDRAM memóriákat helyezhetünk, legfeljebb 2 Gbyte-ot.
Az Abit szerint kétprocesszoros rendszerre írt programokkal a teljesítmény 25-85 százalékkal is növekedhet az egyetlen CPU-val felszerelt konfigurációkhoz képest. A cég ilyenként említi a CD-írást, a játékokat, a multimédia alkalmazásokat vagy a táblázatok feldolgozását. Ezt némileg beárnyékolja, hogy a CD-író szoftverek készítői általában 10-20 százalék processzorigényről beszélnek, illetve jellemzően a játékokat sem készítik fel a két processzor kihasználására.
Az alaplapon helyet kapott egy HPT370 ATA/100-as RAID vezérlő is, mely RAID 0, RAID 1 és RAID 0+1 módokat ismer (0 - az adatok szétosztása a lemezekre; 1 - lemeztükrözés; 0+1 - lemeztükrözés és az adatok szétosztása egyszerre).
Természetesen nem hiányzik a SoftMenu III sem, mely rengeteg FSB órajel-beállítást tesz lehetővé. Az alaplapon integrálva - a hagyományos portok mellett - 2 USB port található, egy opcionális csatlakozóval további kettőt használhatunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.