Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 10. 10:14

Felturbózott spamszűrőt kap a Gmail

Pontosít email szolgáltatásának spamszűrő képességein a Google. A keresőóriás amellett, hogy a felhasználók egyedi igényeihez igazítja a filtert, egy a jellemzően nagy mennyiségű levelet kiküldő vállalatoknak szánt, email optimalizációs eszközt is kiad.

HIRDETÉS

Okosabb lesz a Gmail spamszűrője: a szolgáltatás elektronikus levélszemétnek fenntartott könyvtára jelenleg is sok kéretlen levétől kíméli meg a szolgáltatás felhasználóit, amelyek között potenciálisan rosszindulatú tartalmakat hordozó emailek is lehetnek, néha ugyanakkor az is megesik, hogy fontos levelek landolnak a spam mappában. A felek között így megakadt kommunikáció meglehetősen kellemetlen helyzeteket eredményezhet, a Google ezért igyekszik minimalizálni a hasonló esetek számát, ezt szolgálják a keresőóriás által a napokban bejelentett új funkciók is.

A vállalat szerint szűrőjének hála jelenleg kevesebb mint 0,1 százalékban kerül spam a felhasználók beérkező levelei közé, a kéretlen tartalmak között landoló, fontos üzenetek aránya pedig átlagosan kevesebb, mint 0,05 százalék - hogy a cég adatai mennyire pontosak mindenki mérlegelje saját tapasztalatai alapján, az utóbbi hónapokban ugyanis fel-felröppentek a Gmail megbokrosodott spamszűrőjével kapcsolatos híresztelések.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Akárhogy is, az újonnan bevezetett funkciók jó eséllyel javítanak majd a statisztikákon: ezen újítások egyike a Gmail Postmaster Tools eszközkészlet, amelyet a keresőóriás olyan nagyvállalatoknak szán, akik jellemzően nagy mennyiségű emailt küldenek ki felhasználóiknak. Ilyenek lehetnek a webáruházak vásárlásokat követően továbbított elektronikus számlái, vagy épp a különböző belépő- vagy repülőjegyekhez tartozó visszaigazolások. A hasonló üzenetekkel dolgozó cégeknek a Postmasters Tools segítségével lehetőségük nyílik elemezni a kiküldött leveleket, beleértve az azokkal kapcsolatos kézbesítési hibákat, valamint spamjelentéseket is. A vállalatok ezáltal úgy optimalizálhatják jellemzően automatizált levelezésüket, hogy azok véletlenül se tartalmazzanak olyan elemeket, amelyek miatt az adott email fennakadhat a Google szűrőjén. A Postmaster Tools az érdeklődő - hitelességüket a Google felé igazoló - vállalatok számára már használatba vehető.

Nem újdonság, hogy a cég a levélszemét elkülönítésében erősen épít a gépi tanulásra, szűrőjét a felhasználók által bejelentett, a szolgáltatás védelmi vonalain átcsúszó spamek, illetve a tévesen spamként jelölt tartalmak alapján automatikusan fejleszti. A vállalat most keresője, illetve Google Now szolgáltatása mögött is dolgozó erőforrásokat is beállítja a funkció mögé: a filtert immár egy mesterséges neurális hálózat erősíti, amely a cég szerint a különösen jó álca mögött rejtőző, kéretlen emaileket is elcsípi - a Google a frissített spammotorban a phising támadások kiszűrésére kiemelt figyelmet fordít.

A szolgáltatás továbbá a gépi tanulás segítségével már az egyedi preferenciákat is figyelembe veszi a levelek osztályozásánál: a különböző hírleveleket például egyesek rendszeresen olvassák, mások pedig következetesen figyelmen kívül hagyják - az ő beérkező leveleik közül az okosabb szűrő ezeket a tartalmakat is kigyomlálhatja.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.