Szerző: mz

2000. szeptember 26. 19:59

Számos gyártó veszi át az Intel CDSA-t

[Mmd] A világon számos szoftverfejlesztő és hardvergyártó cég veszi át a CDSA

[Mmd] A világon számos szoftverfejlesztő és hardvergyártó cég veszi át a CDSA (Common Data Security Architecture) szoftvert, hogy biztonsági szolgáltatásokkal egészítse ki termékeit - jelentette be ma az Intel. Az operációs rendszereket fejlesztő cégek között amerikai, európai és ázsiai Linux-fejlesztők is megtalálhatók. Az Intel azt is bejelentette, hogy hamarosan rendelkezésre áll a CDSA 64-bites linuxos verziója, amelyet az Intel közelgő Itanium processzorcsaládjával történő használathoz optimalizálnak.
A CDSA, melyet az Intel Architecture Lab fejlesztett, egy specifikáció egymással együttműködő, biztonságos e-Business alkalmazások fejlesztéséhez. A CDSA lehetővé teszi, hogy az alkalmazások olyan szolgáltatásokat vegyenek igánybe, mint titkosítás, biometrika, illetve digitális bizonyítványok és azonosítók kezelése. A szoftverfejlesztők felhasználhatják a már kifejlesztett biztonsági modulokat, nem kell maguknak elkészíteniük a kívánt feladatot ellátó programrészletet. Ily módon felgyorsulhatnak, és alacsonyabb költséggel végezhetők el a fejlesztések.
A CDSA-t számos operációs rendszert fejlesztő cég alkalmazza, például az Apple Computer OS X rendszerében is megtalálható lesz, a Compaq Computer Tru64 Unix és a Hewlett-Packard HP-UX fejlesztései szintén figyelembe veszik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról