Szerző: Voith Hunor

2015. június 25. 17:40

Megjelent a telefonos Office for Android

Néhány hetes tesztidőszak után a Microsoft bejelentette, hogy elkészült és mindenki által letölthető a telefonos Office for Android. Az önálló Word, Excel és PowerPoint alkalmazások az eddigi Office Mobile-t váltják, és ingyen letölthetőek, de bizonyos funkciók használatához Office 365 előfizetés kell.

HIRDETÉS

A Microsoft májusban adta ki az androidos Word, Excel és PowerPoint okostelefonos előzeteseit, ma pedig bejelentette, hogy az alkalmazásokat általánosan elérhetővé tette – azaz az appok késznek minősülnek. A Play Store-ban egyenként helyet kapó szoftverek a korábbi, jóval szerényebb tudású Office Mobile hubot váltják le, annak felhasználóit az app elindításakor már az új programok letöltési oldalára irányítja. Az alkalmazások futtatásához legalább Android 4.4-et futtató és 1 gigabájt memóriával szerelt készülék szükséges, hivatalos Android M támogatás egyelőre nincs, bár ez jelenleg csak néhány kísérletező kedvű felhasználót és fejlesztőt érinthet.

Mindhárom Office-alkalmazás mérete száz megabájt körül van, és ingyenesen letölthetőek. Bizonyos funkciók használata azonban aktív Office 365 előfizetéshez kötött, ahogy az év elején megjelent tabletes valamint az iOS-es változatok esetében. A fizetős képességek részletes listáját itt lehet elolvasni, de az alapján átlagos használatra az ingyen biztosított tudás is bőven elég lehet a legtöbb felhasználó számára. Egy biztos, a felhős tárhelyek nem fogják korlátozni a használhatóságot: támogatott a OneDrive és OneDrive for Business, a SharePoint, a Google Drive, a Box és a Dropbox is. Utóbbit a Microsoft együttműködési megállapodásuknak köszönhetően elég "agresszívan" promotálja, az appok rögtön az első indítást követően felajánlják a felhős tárhelyszolgáltatás társítását.

01:22
 

Get Office for Android Phone– 90 seconds

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az appok mellett a Microsoft több húsz új, keresztplatformos stratégiáját elősegítő megállapodást is bejelentett. A készülékgyártók között szerepelnek helyi és globális piacra szállítók is, és az együttműködés keretében ezek mobileszközein a jövőben előre telepítve érkezik a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote, a OneDrive és a Skpe. Ahogy korábban már többször is megírtuk: a Microsoft a mobil operációs rendszerek piacán ugyan alulmaradt, felhős szolgáltatásaival egyre nagyobb teret nyer iOS-en és Androidon is. A stratégiai programba most bekerült partnerek közül az ismertebbek például az LG, a Sony és a Prestigio, ezeken felül többségük egyelőre a dél-amerikai vagy kínai belpiacra szállít.

Az alkalmazások egyébként nem csak a Play Store-ba, hanem a nagyobb kínai alkalmazásboltokba (Tencent, Baidu, Xiaomi, CMCC) is felkerültek, továbbá a Samsung is felvette őket saját Galaxy Store-jába.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.