Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 26. 12:03

Új Intel mobil processzorok: Pentium III 850 és 800 MHz és Celeron 700 MHz

[Mmd] Az Intel Corporation tegnap az Intel SpeedStep technológiájával készült új mobil Pentium III processzorokat mutatott be, amelyek növelik a mobil PC-k teljesítményét, és optimális akkumulátor-üzemidőt biztosítanak. A világ nagy PC-gyártói az új Intel processzorral teljes méretű, valamint vékony és könnyű noteszgépeket dobnak piacra, amelyek akkumulátora a rendszer konfigurációjától függően akár öt-hat órán át is megőrzi üzemképességét.

[Mmd] Az Intel Corporation tegnap az Intel SpeedStep technológiájával készült új mobil Pentium III processzorokat mutatott be, amelyek növelik a mobil PC-k teljesítményét, és optimális akkumulátor-üzemidőt biztosítanak. A világ nagy PC-gyártói az új Intel processzorral teljes méretű, valamint "vékony és könnyű" noteszgépeket dobnak piacra, amelyek akkumulátora a rendszer konfigurációjától függően akár öt-hat órán át is megőrzi üzemképességét.

Az Intel SpeedStep technológiája az első dinamikus frekvencia- és feszültségskálázási technológia az iparágban, amely automatikusan észleli, hogy a felhasználó hálózatról vagy akkumulátorról működteti-e a gépet, és ennek alapján teremti meg az optimális egyensúlyt a teljesítmény és az akkumulátor élettartama között. Az Intel SpeedStep technológiájával készült új, 850 MHz-es mobil Pentium III processzor maximális teljesítményű üzemmódban (Maximum Performance Mode) 1,65 volton működik, amely optimális akkumulátorteljesítményű üzemmódban (Battery Optimized Mode) automatikusan leesik 1,35 voltra és 700 MHz-re. Az Intel SpeedStep technológiájával készült 800 MHz-es mobil Pentium III processzor maximális teljesítményű üzemmódban 1,65 volton működik, optimális akkumulátorteljesítményű üzemmódban pedig automatikusan lecsökken 1,35 voltra és 650 MHz-re. Mindkét processzor esetében a két watt alatti áramfogyasztás magyarázza az akkumulátor hosszabb üzemidejét.

A cég egy 700 MHz-es mobil Intel Celeron processzort is bemutatott, amely a legnagyobb teljesítményű processzor azok számára, akik mobil PC vásárlásakor leginkább az árat tartják szem előtt. Mindhárom processzor már kapható.

"A világ legnagyobb PC-gyártói az Intel mobil technológiájának felhasználásával igyekeznek a nagy teljesítmény és az akkumulátor-üzemidő legjobb kombinációját biztosítani a mai korszerű PC-ket és internetes szoftvereket használó ügyfeleik számára" - mondta Don MacDonald, az Intel mobil platformokkal foglalkozó csoportjának marketingigazgatója. "Az Intel SpeedStep technológiája segítségével a PC-gyártók az asztali gépekét megközelítő teljesítményt tudnak nyújtani kisebb, könnyebb és hosszabb üzemidővel rendelkező mobil PC-kben."

Az új processzorokba az Intel QuickStart technológiáját is beépítették, amely automatikusan fél watt alatti energiatakarékos üzemmódra állítja át a processzort, amikor nincs szükség maximális teljesítményre - például két billentyűleütés között -, és ha kell, azonnal visszaáll maximális teljesítményre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról