Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 15. 15:30

Kérészéletű lett a Chrome új könyvjelzőkezelője

Visszalép a Chrome-ban tavaly év végén bevezetett, új könyvjelzőkezelőjétől a Google. A keresőóriás a felhasználók panaszainak engedve visszahozza a régi, jól ismert, listás kezelőfelületet.

HIRDETÉS

Nem lett hosszú életű a Chrome új könyvjelzőkezelője. A tavaly novemberben megjelent, eleinte "Stars" kódnéven futó, a böngészőbe pedig egyszerűen Bookmark Managerként bekerülő megoldás erősen megosztotta a felhasználókat, így valószínűleg sokan örömmel fogadják majd a Google bejelentését, amely szerint kigyomlálja azt böngészőjéből, visszahozva a régi, jól ismert felületet.

A könyvjelzőkezelő, amelytől a keresőóriás a felhasználók panaszainak engedve visszalépett, egy teljesen új megközelítést alkalmazott az elmentett oldalak összegyűjtésére: a korábbi, egyszerű lista helyett egy színes kezdőlapon, képekkel kiegészítve sorakoztatta fel a könyvjelzőket, mindezt az 5.0-s Lollipop Android verzióval bevezetett Material Design tervezési irányelveinek megfelelő külsőben. Az egyes könyvjelzők mozgatása és rendszerezése gyakorlatilag ugyanúgy működött, mint egy átlagos fájlkezelőben, akár egyszerre több elem is kijelölhető, illetve mozgatható volt a kiszemelt könyvtárakba. A megoldás mindezeken túl automatikusan is képes volt tematikus mappákba rendezni a mentett tartalmakat, az egyes könyvtárakat továbbá más felhasználókkal is lehetőség volt megosztani.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Bár a könyvjelzőkezelők hosszú évek óta gyakorlatilag változatlan külsejéhez és működéséhez képest kétségtelenül újítást jelentett az új megközelítés, az nem igazán lett népszerű a felhasználók körében - ahogy a mondás tartja, ha nem romlott el, ne javítsd meg. Sokan kifogásolták, hogy az új több erőforrást igénylő felület lassan tölt be, továbbá hogy az átalakított kezelőfelületen egyszerre jóval kevesebb könyvjelző fér el, mint a klasszikus lista nézetben, a fölöslegesen sok helyet elfoglaló csempék miatt jóval több tekergetésre van szükség, nehézkesebb a munkavégzés, de több panasz szólt a könyvjelzők közötti keresés gyér hatásfokáról is.

A Chrome felhasználói most mindenesetre fellélegezhetnek, a vállalat ugyanis visszahozza a régi Bookmark Managert - legalábbis egyelőre. A böngészőért felelős fejlesztőcsapat ugyanis, a lépést bejelentő posztjában úgy fogalmaz, a továbbiakban is azon lesznek, hogy új módokat találjanak a könyvjelzők kezelésének javítására. A régi felület visszahozásához a Chrome legújabb változatára van szükség, böngészőt egy újraindítással frissíthetjük.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.