Szerző: mz

2000. szeptember 25. 22:28

Microsoft MIS 2000

A Microsoft ezen a héten új szervert fog bemutatni, melynek feladata vezeték nélküli eszközökről való hozzáférés biztosítása már meglévő alkalmazásokhoz.

A Microsoft ezen a héten új szervert fog bemutatni, melynek feladata vezeték nélküli eszközökről való hozzáférés biztosítása már meglévő alkalmazásokhoz.
A Mobility Information Server (MIS) 2000 valójában a már meglévő alkalmazásokra épül majd rá, az alkalmazások kimenetét alakítja át olyan formátumba, hogy azok a kéziszámítógépek, mobiltelefonok kijelzőjén is megjeleníthetők legyenek. Az Airstream kódnevű szerver egyben alapként is szolgál új alkalmazások építéséhez, illetve képes a biztonsági, hitelesítési feladatok ellátására is.
Elemzők szerint némi rés tapasztalható a Microsoft kínálatában. Eddig megvoltak ugyanis a kiszolgálók és az ügyfelek - Pocket PC és a fejlesztés alatt álló Stinger mobiltelefonok -, de hiányzik az a réteg, mely összeköthetné e kettőt egymással. Az új kiszolgáló ezt a hiányt pótolhatja. A fejlesztés a júliusban indított .Net program része, melynek célja alkalmazások szolgáltatásként való eljuttatása a felhasználókhoz bármely számítógépes eszközről, Interneten keresztül.

A dologhoz hozzátartozik, hogy az MS méltó ellenfelekre talál e területen, hiszen az IBM - WebSphere Transcoding Publisher néven - és az Oracle - Portal-to-Go névvel - már rendelkeznek hasonló termékkel. A Gartner Group szerint 2004-ben a PDA-k 80, a mobiltelefonok 70 százaléka fog Internet-eléréssel rendelkezni; így érthető, hogy éles a verseny, amit néhány kisebb fejlesztő is fokoz. Az MS talán le is maradt egy kicsit, hiszen terméke egyelőre alfa állapotban van, megjelenése csak a következő évben várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról