Szerző: xtr

2000. szeptember 25. 21:56

Egy újfajta vízhűtő

Egy újabb vizesblokk ötletre bukkantunk itt . A dolog érdekességre, hogy fúrva van a vörösrézbe. Ez látszólag könnyebb, hisz (úgy tűnhet), nem kell hozzá marógép, de egyrészt az oldalsó lezáró részhez kell marni, másrészt vörösrezet ilyen hosszan fúrni ugyanolyan nehéz, mint marni. Azért érdemes átgondolni még egyszer az ötletet, talán nagyobb átmérőjű és rövidebb furatokkal könnyebb lenne. Csak azoknak ajánlom, akik egyáltalán nem gondolkodnak marásban.

Egy újabb vizesblokk ötletre bukkantunk itt. A dolog érdekességre, hogy fúrva van a vörösrézbe. Ez látszólag könnyebb, hisz (úgy tűnhet), nem kell hozzá marógép, de egyrészt az oldalsó lezáró részhez kell marni, másrészt vörösrezet ilyen hosszan fúrni ugyanolyan nehéz, mint marni.

Azért érdemes átgondolni még egyszer az ötletet, talán nagyobb átmérőjű és rövidebb furatokkal könnyebb lenne. Csak azoknak ajánlom, akik egyáltalán nem gondolkodnak marásban.

A cikk elmélkedik kicsit arról is, hogy milyen anyagból érdemes blokkot készíteni. Itt szinte mindig kompromisszumot kell kötni a megmunkálhatóság és a hűtés hatásfoka között.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról