:

Szerző: xtr

2000. szeptember 25. 21:56

Egy újfajta vízhűtő

Egy újabb vizesblokk ötletre bukkantunk itt . A dolog érdekességre, hogy fúrva van a vörösrézbe. Ez látszólag könnyebb, hisz (úgy tűnhet), nem kell hozzá marógép, de egyrészt az oldalsó lezáró részhez kell marni, másrészt vörösrezet ilyen hosszan fúrni ugyanolyan nehéz, mint marni. Azért érdemes átgondolni még egyszer az ötletet, talán nagyobb átmérőjű és rövidebb furatokkal könnyebb lenne. Csak azoknak ajánlom, akik egyáltalán nem gondolkodnak marásban.

Egy újabb vizesblokk ötletre bukkantunk itt. A dolog érdekességre, hogy fúrva van a vörösrézbe. Ez látszólag könnyebb, hisz (úgy tűnhet), nem kell hozzá marógép, de egyrészt az oldalsó lezáró részhez kell marni, másrészt vörösrezet ilyen hosszan fúrni ugyanolyan nehéz, mint marni.

Azért érdemes átgondolni még egyszer az ötletet, talán nagyobb átmérőjű és rövidebb furatokkal könnyebb lenne. Csak azoknak ajánlom, akik egyáltalán nem gondolkodnak marásban.

A cikk elmélkedik kicsit arról is, hogy milyen anyagból érdemes blokkot készíteni. Itt szinte mindig kompromisszumot kell kötni a megmunkálhatóság és a hűtés hatásfoka között.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.