:

Szerző: xtr

2000. szeptember 24. 03:35

XTR újra a fedélzeten!

Örömmel tudatom veletek, hogy (Joshua mester segítségével) újra internetközelbe kerülhettem, amiből egyenesen következik, hogy a cool-it ismét a már megszokott hírmennyiséggel jelentkezik. Tartok egy kis élmény beszámolót, a tanulság kedvéért:

Örömmel tudatom veletek, hogy (Joshua mester segítségével) újra internetközelbe kerülhettem, amiből egyenesen következik, hogy a cool-it ismét a már megszokott hírmennyiséggel jelentkezik. Tartok egy kis "élmény" beszámolót, a tanulság kedvéért:

Amikor a tuningolás alapjait sajátítottam el, mestereim a lelkemre kötötték, hogy mielőtt bárminek nekivágok, húzzak ki minden bővítőkártyát, húzzak le mindenmerevlemezt, csak egy indítólemez maradjon valami DOS alapú tesztprogrammal. Ezt egy ideig el is játszottam mindig, de ahogy egyre körülményesebb lett a dolog (több kártya, több vinyó, több optikai eszköz), ezt hanyagolni kezdtem. Nem a legjobb dolog ugyanis egy sok ezer forintos CD újraírót azzal tönkretenni, hogy kitörjük a csatlakozósor lábait. Ez mind szép és jó, amíg nincs valami nagyon-nagy baj. És jött az a felejthetetlen kedd este, amikor is a gépem doboz nélkül maradt (készülve a nelson5-re a case-mod hét kapcsán) és a tápom fölmondta a szolgálatot. A táp tönkremenetele már önmagában anyagi kár, de ha a vinyó még túlfeszültséget is kap, akkor az már a csőd széle. Egyébként garanciálisan cserélik, de 26 GB adat nyugszik békében. Azért írom le, mert most úgyis aktualitása van a dolognak Bari hűtője kapcsán. Nagyon figyeljetek oda, mert az áram nem játék, és nagy-nagy kár tud keletkezni pillanatok alatt! Remélem tanulságos volt számotokra, és mától jobban figyeltek, ha a tápotokkal babráltok...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.