Szerző: Koi Tamás

2015. február 27. 15:57

Már mobilon és tableten is tévézhetnek a UPC ügyfelei

A hét közepén újabb szolgáltatással bővítette tévés platformját a UPC Magyarország: elindult a Horizon Go, amivel a cég tévés előfizetői mobileszközökön és PC-n keresztül is tévézhetnek.

Magyarországon is elindította Horizon Go nevű multiscreen tévészolgáltatását a Liberty Global helyi leányvállalatán, a UPC Magyarországon keresztül. A szolgáltató tévés ügyfelei tegnaptól a PC-jük vagy mobileszközük segítségével közel 70 tévécsatorna bizonyos tartalmait tekinthetik meg, bárhol az országban - a tévézéshez csupán internetkapcsolatra van szükség. A cég nem kér pénzt az új szolgáltatásért, mellyel ráadásul az otthoni beltéri egység is kezelhető, így a nézők távolról rögzíthetnek tartalmakat a merevlemezzel rendelkező set-top boxra.

A UPC kábeltévés ügyfelei számára elérhető Horizon Go alkalmazás, illetve böngészőfelület használatához My UPC regisztrációra van szükség, a szolgáltatáshoz viszont nem csak egy, hanem akár 3 db kliens is hozzárendelhető, vagyis akár a család összes tagja más-más csatornákat nézhet a különböző eszközökön egyszerre. A Horizon Go kapcsán felmerülő korlát, hogy a tartalmak egy része jogi okokból ezeken az eszközökön nem érhetők el, illetve a streamelt tévéadásokat csak magyarországi IP-ről lehet nézni. A szolgáltató amúgy nem számít, tehát nem szükséges a UPC internetjét használni a Horizon Go használatához.

Az internetkapcsolat akár vezetékes/WLAN-, akár mobilnet-alapú is lehet, a UPC szerint a tévézés percenként nagyjából 10 megabájtnyi adatforgalmat generál, vagyis a többi multiscreen tévés megoldással összemérhető sávszélességigénye van a Horizon Gónak is. A szolgáltató ugyanakkor leszögezi, hogy a nem menedzselt hálózaton működő tévészolgáltatás minőségi paramétereiért semmilyen felelősséget nem vállal.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Horizon Go nem az első online streaming tévészolgáltatás hazánkban, a Telenor MyTV 2013-ban, a Telekom TV GO pedig tavaly tavasszal jelent meg - utóbbi hasonló üzleti modellel, a Magyar Telekom tévés ügyfeleinek kínál multiscreen felületet és webes EPG-t. Ám mind a MyTV, mind a TV GO a Horizon Go-hoz képest jelentősen kevesebb csatornát biztosít, ráadásul a Telekom szolgáltatása máig nincs szervesen integrálva a cég interaktív tévés platformjának otthoni eszközeivel.

A UPC az elmúlt hónapokban több újszerű szolgáltatással is igyekezett megújítani portfólióját, így a cég legutóbb a Wi-Free publikus hotspot-hálózattal hívta fel magára a figyelmet, de a nagy szolgáltatók körében egyedülálló módon a cég először biztosított hozzáférést a VoCaTV-hálózathoz (kábeltelefon) mobilkliensen keresztül. Ez lett a tavaly megjelent MyPhone kliens, mely több százezer UPC ügyfélnek biztosít ingyenes, hálózaton belüli telefonálást a mobileszközökön keresztül.

a címlapról