Szerző: Koi Tamás

2015. február 27. 15:57

Már mobilon és tableten is tévézhetnek a UPC ügyfelei

A hét közepén újabb szolgáltatással bővítette tévés platformját a UPC Magyarország: elindult a Horizon Go, amivel a cég tévés előfizetői mobileszközökön és PC-n keresztül is tévézhetnek.

Magyarországon is elindította Horizon Go nevű multiscreen tévészolgáltatását a Liberty Global helyi leányvállalatán, a UPC Magyarországon keresztül. A szolgáltató tévés ügyfelei tegnaptól a PC-jük vagy mobileszközük segítségével közel 70 tévécsatorna bizonyos tartalmait tekinthetik meg, bárhol az országban - a tévézéshez csupán internetkapcsolatra van szükség. A cég nem kér pénzt az új szolgáltatásért, mellyel ráadásul az otthoni beltéri egység is kezelhető, így a nézők távolról rögzíthetnek tartalmakat a merevlemezzel rendelkező set-top boxra.

A UPC kábeltévés ügyfelei számára elérhető Horizon Go alkalmazás, illetve böngészőfelület használatához My UPC regisztrációra van szükség, a szolgáltatáshoz viszont nem csak egy, hanem akár 3 db kliens is hozzárendelhető, vagyis akár a család összes tagja más-más csatornákat nézhet a különböző eszközökön egyszerre. A Horizon Go kapcsán felmerülő korlát, hogy a tartalmak egy része jogi okokból ezeken az eszközökön nem érhetők el, illetve a streamelt tévéadásokat csak magyarországi IP-ről lehet nézni. A szolgáltató amúgy nem számít, tehát nem szükséges a UPC internetjét használni a Horizon Go használatához.

Az internetkapcsolat akár vezetékes/WLAN-, akár mobilnet-alapú is lehet, a UPC szerint a tévézés percenként nagyjából 10 megabájtnyi adatforgalmat generál, vagyis a többi multiscreen tévés megoldással összemérhető sávszélességigénye van a Horizon Gónak is. A szolgáltató ugyanakkor leszögezi, hogy a nem menedzselt hálózaton működő tévészolgáltatás minőségi paramétereiért semmilyen felelősséget nem vállal.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Horizon Go nem az első online streaming tévészolgáltatás hazánkban, a Telenor MyTV 2013-ban, a Telekom TV GO pedig tavaly tavasszal jelent meg - utóbbi hasonló üzleti modellel, a Magyar Telekom tévés ügyfeleinek kínál multiscreen felületet és webes EPG-t. Ám mind a MyTV, mind a TV GO a Horizon Go-hoz képest jelentősen kevesebb csatornát biztosít, ráadásul a Telekom szolgáltatása máig nincs szervesen integrálva a cég interaktív tévés platformjának otthoni eszközeivel.

A UPC az elmúlt hónapokban több újszerű szolgáltatással is igyekezett megújítani portfólióját, így a cég legutóbb a Wi-Free publikus hotspot-hálózattal hívta fel magára a figyelmet, de a nagy szolgáltatók körében egyedülálló módon a cég először biztosított hozzáférést a VoCaTV-hálózathoz (kábeltelefon) mobilkliensen keresztül. Ez lett a tavaly megjelent MyPhone kliens, mely több százezer UPC ügyfélnek biztosít ingyenes, hálózaton belüli telefonálást a mobileszközökön keresztül.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.