Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Youtube csatornát kaptak a kínai fejlesztők

Dömös Zsuzsanna, 2015. február 17. 13:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Google lokalizálta fejlesztői csatornájának tartalmát a kínaiak számára: az eredeti anyagok kínai felirattal tekinthetők meg, az egyedi tartalom pedig mandarin nyelven hangzik el.

A Google folytatja a kínai fejlesztők támogatását a Google Developers csatorna kínai verziójával. A hétfőn indult kezdeményezés a vállalat reményei szerint sok helyi fejlesztőnek nyújt majd segítséget androidos alkalmazások készítéséhez, amiket aztán terjeszthetnek az országban a Play Store-on - ami Kínában nem elérhető, mintegy 130 másik országban viszont igen.

A csatornán egyrészt az eredeti angol nyelvű anyagok találhatók meg kínai felirattal, az egyedi, célirányosan helyiek számára készített tartalom pedig mandarinul hallható. A Google Developers csatorna jelenleg mintegy 650 000 feliratkozóval rendelkezik, és hasznos forrásként szolgál az Android illetve az egyéb Google-technológiák iránt érdeklődő fejlesztőknek.

Mindez rendkívül vonzóvá teszi valószínűleg a kínai célközönség szemében is, ám az ország még mindig szigorúan szűri a Google szolgáltatásait. Tavaly óta minden Google szolgáltatást blokkol a kínai tűzfal, a Youtube pedig már ennél is régebben, 2009-ben vált elérhetetlenné az országban. A szigorú cenzúrát a helyiek VPN segítségével próbálják kijátszani, sok cég is ezzel a megoldással él, ha a Facebookot vagy Google-t szeretné üzleti célokhoz használni. A kínai fejlesztői csatorna így szintén fennakad a szűrőn, és csak ezzel a kerülővel lehet megtekinteni tartalmát.

Kínai fejlesztőkért

A Google nagy lépést tett tavaly novemberben a helyi fejlesztői közösség fejlődéséért, amikor lehetővé tette számukra is a fizetős tartalmak árusítását a Play Store-on, így lehetőségük nyílt az áruházat használó több mint 130 országból bevételt szerezni. Főleg a kisebb csapatok számára jelent nagy előrelépést, hogy alkalmazáson belüli vásárlásokkal, feliratkozásokkal, és fizetős apokkal pénzt is nyerhetnek az ismertség mellett.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.