Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 5. 10:57

Olcsó okosórát mutatott be az Alcatel

Az Alcatel is beszáll az okosóra-gyártók közé: a vállalat egy a Moto 360-ra emlékeztető kerek kijelzős viselhető kütyüt jelentett be, amelyet a tervek szerint a CES-en is kiállít. Az egyszerűen Watch névre hallgató eszköz a cég szerint a rivális termékek árának töredékéért lesz kapható.

HIRDETÉS

Még szinte el sem kezdődött el az idei CES, máris újabb gyártó lépett az okosórák piacára: ezúttal az Alcatel leplezett le viselhető kütyüt, amely elsősorban az árral és a dizájnnal igyekszik meghódítani a vásárlókat. Ami a készülék nevét illeti, úgy tűnik a vállalat ezen a téren nem teketóriázott sokat, azt egyszerűen Watch-nak keresztelte.

Annak ellenére, hogy a cég szerint olcsó eszközről van szó (az Alcatel pontos árat egyelőre nem közölt), a Watch határozottan vonzó, ugyanakkor ismerős külsőt kapott, a kevésbé tüzetes személő könnyen összekeverheti a kütyüt a Motorola okosórájával, a Moto 360-nal. Az eszköz itt is kerek kijelzőt kapott, vékony, fémből készült peremmel, amelynek jobb oldalán egyetlen gomb található. Bár erről a gyártó közleménye nem emlékezik meg, a képek alapján úgy tűnik, nem a számlap teljes felülete szolgál kijelzőként, annak külső gyűrűjén fixen rögzítették a nap óráit jelző rovátkákat.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Alcatel szerint a kütyü többféle stílusban is elérhető lesz, noha nem érdemes olyan szintű testreszabhatósággal számolni mint a Motorola említett termékénél, vagy például az ASUS Zenwatch órájánál, miután az eszköz az eddig közzétett képekből ítélve szabványos óraszíjakkal nem, csak a cég saját kiegészítőivel használható.

A gyártó egyelőre nem beszélt részletesen az eszközben található hardverről, így a kerek kijelző pixelsűrűsége, illetve a hasonló termékek legfőbb gyenge pontja, az akkumulátor kapacitása is ismeretlen. Mindössze annyit tudni, hogy a készülékre jutott egy pulzusmérő, illetve hogy az Android Wear platformra épít. Utóbbinak köszönhetően minden alapvető funkció megtalálható az órán, a telefon kamerájának távirányításától az értesítések kijelzésén át a zenelejátszás szabályozásáig. A Watch az Alcatel szerint a konkurens termékek árának töredékéért lesz megvásárolható, többféle stílusban. Akárcsak az ár, jelenleg a pontos megjelenési dátum is várat magára.

A Watch leleplezése remek példája annak, hogy akárcsak az okostelefonok esetében, a kisebb gyártók a viselhető készülékeknél is viszonylag gyorsan képesek felzárkózni olcsó termékeikkel a piacvezető vállalatok zászlóshajói, már ami a felépítés minőségét illeti - ez persze önmagában még nem garancia a kifogástalan felhasználói élményre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 18:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.