Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 21. 09:09

Üzleti kollaborációs appal állt elő a Cisco

Ingyenes üzleti konferenciaszoftvert jelentett be a Cisco, Project Squared néven. A kollaborációs app mobil és asztali formában is elérhető, a video- és hanghívásokat is támogatja, illetve dokumentumok is megoszthatók benne.

Vállalati kollaborációs alkalmazást adott ki a Cisco. A cég nem sokkal az IBM hasonló kezdeményezése jelentette meg szoftverét. A Project Squared nevű app szöveges és videochat, illetve VoIP-hívások bonyolítására is lehetőséget ad. Segítségével akár sokfős virtuális megbeszélések is megtarthatók, amelyek során az alkalmazáson keresztül különböző csatolt tartalmak megosztására is lehetőség van.

A szolgáltatást a Cisco elsősorban véges környezetbe szánja, azon keresztül az alkalmazottak közösen dolgozhatnak az egyes projekteken, akár a cégen kívüli felhasználók bevonásával. Mindezt ráadásul biztonsági kockázat nélkül, miután a Cisco Collaboration Cloud online konferenciaplatformjára épül, amely végpontok közötti titkosítást használ, illetve az adott vállalat SSO (single sign-on) beléptetésével is összeköthető.

A közös munkához a felhasználók szobákat hozhatnak létre, ahol aztán a megbeszélések mellett a projekttel kapcsolatos dokumentumokat is közzétehetik - ezek ráadásul a szobákban azonnal megtekinthetők, nem kell letölteni, majd külső alkalmazásban megnyitni azokat. A cég szerint nem véletlenül hagyták bent a "projekt" kifejezést a termék nevében, azt ugyanis a felhasználók visszajelzései alapján folyamatosan fejlesztik és új funkciókkal bővítik. Az észrevételek elküldésére egyébként magából az appból is lehetőség van.

A Cisco frissen kiadott szoftvere egyszerűen integrálható a népszerű üzleti alkalmazásokkal, mint a különböző naptárak, a Box, a WebEx vagy az Active Directory, így használatához nincs szükség ezek leváltására. A Project Squared ingyenesen elérhető Android, iOS, valamint OS X rendszerekre, de webes felületen is hozzáférhető, így a felhasználók szükség esetén gyakorlatilag bármilyen számítógépről használatba vehetik Chrome vagy Firefox böngészővel - utóbbi esetében a szolgáltatás a pluginek nélküli videochatet és hanghívásokat is támogatja. Az app weboldala szerint az asztali windowsos verzió még decemberben megérkezik, Windows Phone-ra készült változat azonban egyelőre úgy tűnik, nem lesz.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.