Szerző: Koi Tamás

2014. november 7. 12:00

Több felsővezetőt is elbocsátott a Telekom

Azonnali hatállyal megszűnt a munkaviszonya több telekomos felsővezetőnek a hét második felében, így többek közt távozik a cég egyik vezérigazgató-helyettese is.

Tegnap azonnali hatállyal távozott a Magyar Telekomtól két felsővezető, Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes és Pukler Gábor innovációs és üzletfejlesztési igazgató. A cég nem közölte a két vezető távozásának okait, illetve utódjaikat sem jelölték még ki. Szintén távozott a héten Vaszily Miklós, a Telekom tartalomszolgáltató leányvállalatának, az Origo Zrt-nek a vezérigazgatója.

Pataki 2006-ban került a Magyar Telekomhoz mint stratégiai igazgató, három évvel később, 2009 áprilisában nevezték ki vezérigazgató-helyettesnek, korábbi területeinek megtartása mellett az Új Üzleti Területek és Üzletfejlesztési Üzletág vezetésével bízták meg. A távozó vezető a vállalatnál 2009 szeptemberében életbe lépett szervezeti változást követően a stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesi irányítási terület vezetője lett, 2013. január 1-től pedig a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be.


Pukler Gábor, Pataki Róbert és Szalay Ferenc polgármester a T-City szolnoki sajtótájékoztatóján

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója első alkalommal 2003-ban került a cég jogelődjéhez, a T-Online-hoz, majd 2006-tól nem egészen másfél éven keresztül az Albacomp Zrt. vezérigazgatója volt. Ezt követően került vissza ismét a Magyar Telekomhoz, először senior tanácsadóként, Simó György vezérigazgató-helyettes mellett.

Megaelbocsátás a Telekomnál

A Magyar Telekom idén nyáron jelentette be, hogy dolgozóinak több mint 10 százalékától, összesen 1700 munkavállalótól válna meg idén, illetve jövőre. Ez eddig a cég fennállásának legnagyobb elbocsátási hulláma.

Pataki és Pukler területéhez tartozott többek közt a szolnoki T-City, mely a Telekom egyik M2M mintaprojektjeként kezdte meg működését évekkel ezelőtt. Pukler emellett a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöki pozícióját is betöltötte, illetve a Telekom részéről ő felelt a mobiltárca projekt indulásáért, valamint az azt megelőző tesztfázisért.

A két Telekom-vezető mellett a héten Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója is távozott a cégtől, távozásának okáról azonban egyik fél sem nyilatkozott. Vaszily 2005-ben lett az Index Zrt. vezérigazgatója, illetve a Portfólió és az Index vezetése mellett 2007-ben elvállalta a Közép Európa Média Zrt (CEMP) vezérigazgató-helyettesi pozícióját is. 2009-ben került az Origo Zrt. élére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról