Szerző: Gálffy Csaba

2014. október 31. 11:19

Otthagyta a Google-t az Android atyja

A startup-ökoszisztémába ugrik fejest Andy Rubin, az Android atyja és sikerre vivője. Rubin távozik a Google-től, ahol az elmúlt másfél évben már csak a robotikával foglalkozott.

Megerősítette a Google a korábban kiszivárgott értesüléseket, az Android atyjaként ismert Andy Rubin valóban elhagyja a céget. Az elismert vezető a jövőben egy startup-inkubátort vezet majd, ahol hardveres fejlesztésben utazó induló cégek lelhetnek támogatásra. Rubin már 2013-ban felállt az androidos részleg vezetői pozíciójából, az elmúlt másfél évben a Google robotikai erőfeszítéseit irányította, levezényelte több cég (köztük a Boston Dynamics) felvásárlását. A részleget a jövőben James Kuffner, a Google kutatási osztályának egyik vezetője veszi át, az Android pedig, ahogy eddig, marad Sundar Pichai alatt.

A Dangertől érkezett Andy Rubin 2003-ben (társ)alapította az Android Inc-et, a mobil operációs rendszert fejlesztő startupot a Google aztán 2006-ban vásárolta fel. A rendszer diadalmenete 2008 őszén kezdődött, ekkor vált a piacon elérhetővé az első androidos telefon, amelyet egyre sűrűbb ütemben követett a többi. Belsős információk szerint Rubint már frusztrálta a nagyra nőtt divízió mindennapjainak menedzselése, amely a hosszútávú célok helyett a folyamatosan felmerülő apróbb problémákkal vonta el a figyelmét, ezért 2013-ban felállt ebből a pozícióból, az Android pedig bekerült a termékportfóliót szépen maga alá gyűjtő Sundar Pichai irányítása alá. A vizionáriusnak tartott Rubin érdeklődési körébe tartozik a robotika és az otthonautomatizáció, nem csoda, hogy az Android után a robotika irányába fordult, új projektje pedig szintén a hardverfejlesztést célozza.



Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A belsős informátorok szerint Andy Rubin vezetői stílusa alapvetően elütött a Google-féle elvektől, a kompromisszum- és konszenzuskeresés helyett szeretett egyedül döntéseket hozni, akár konfliktust is felvállalva a szervezeten belül. Az Android-divízió működése is ezt tükrözte, Rubin személyes döntései jelölték ki a rendszer fejlődésének útját. Bennfentesek szerint Rubin kifelé is konfliktusos személyiség volt, összeütközésbe került az Amazon, az Alibaba és a Baidu Android-forkjai kapcsán is az érintett vállalatokkal, függetlenül attól, hogy a Google teljesen nyílt és szabványokon alapuló rendszerként szereti mutatni a rendszert. Rubin állítólag a Samsung látványos előretörését sem nézte jó szemmel, ami kiszivárgott a sajtó felé is és komoly feszültséget okozott a dél-koreai gyártóval, amit aztán Sundar Pichainak kellett elsimítania.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Rubin és a Google milyen viszonyban váltak el egymástól. Amennyiben a viszony jó, könnyen elképzelhető, hogy Rubin feladata (immár kvázi külsősként) a legjobb startupok felkutatása és pályára állítása lesz, amelyeket később a Google felvásárolhat. A szilícium-völgyi startup-kultúra kereteibe egy ilyen együttműködés tökéletesen beleillik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról