Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Reklámmentes, fizetős verziót vezetne be a YouTube

Hlács Ferenc, 2014. október 28. 11:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Reklámmentes, fizetős felület bevezetésére készül a YouTube. A videómegosztó a hirdetésektől megadott díj ellenében megszabadítható mobil appok mintájára vezetné be az új szolgáltatást, amely a tervek szerint plusz funkciókkal is kiegészül majd.

Hamarosan fizetős szolgáltatással rukkolhat elő a YouTube. A videomegosztó vezérigazgatója, a Google hirdetési ágazatától átigazolt Susan Wojcicki a Code Mobile konferencián beszélt arról, hogy a vállalat már dolgozik az oldal új verzióján, amely az előfizetési díjért cserébe reklámmentes tartalmakat kínál majd a felhasználóknak. Az új konstrukció mellett a megszokott YouTube sem tűnik el.

Wojcicki szerint az új megközelítés több választási lehetőséget ad majd a felhasználóknak - miután számos alkalmazásban elérhető a hirdetésmentes, de fizetős használat lehetősége, a YouTube részéről is logikus lenne egy hasonló verzió bevezetése.  A The Wall Street Journal értesülései szerint a fizetős változat emellett plusz funkciókkal is kiegészülhet, noha az ezekkel kapcsolatban a vállalat nem árult el részleteket, ahogy arról sem, pontosan mikorra várható az előfizetéses konstrukció megjelenése.

Mindezek mellett az sem kizárt, hogy a kezdeményezés összekapcsolódik majd a YouTube régóta rebesgetett streamingszolgáltatásával. Utóbbi debütálására idén nyáron hiába vártak az érdeklődők, pedig a Google-től nem szokatlan, hogy egy-egy szolgáltatást viszonylag korán, legalább béta formában elérhetővé tesz. A megjelenés mindenesetre továbbra is várat magára, noha a Wojcicki a konferencián elmondta, a cég rövid távú céljai között szerepel a pletykák szerint Music Key névre keresztelt termék elindítása - amely az eddigi információk alapján a Deezerrel, a Spotify-jal és a hasonló konkurenciával ellentétben a hanganyagok mellett koncertvideókkal is kiegészül majd.

Bár nem teljesen megszokott, már korábban is láthattunk a YouTube-tól fizetős megoldásokat, ilyenek a tavaly bevezetett előfizetéses csatornák, de a felhasználók az ingyenesen nézhető csatornák készítőit is támogathatják tetszőleges összeggel. A reklámmentes verzió vélhetően főleg a mobilos felhasználókat célozza majd, akiknek száma rohamosan növekszik: Wojcicki szerint a videómegosztó forgalmának már mintegy fele érkezik mobil eszközökről.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.