Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Korlátlan online tárhelyet ad a OneDrive is

Bodnár Ádám, 2014. október 28. 09:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az online tárhelyszolgáltatások piacán éles harc dúl a felhasználókért a Microsoft, a Dropbox, a Google és a többiek között. Mivel ezek a szolgáltatások jobbára hasonlóan funkcionalitást tekintve, a harc elsődleges terepe jelenleg a kínált tárhely és az ár.

A Microsoft egy tegnapi blogbejegyzésben hivatalosan is bejelentette, korlátlan tárhelyet kínál a OneDrive online szolgáltatásban azon felhasználók számára, akik előfizetnek valamelyik Office 365 csomagra. Az előfizetéses Office-hoz korábban 1 terabájtos OneDrive-fiók tartozott, amely egy ideig szinte felfoghatatlanul hatalmasnak számított, a nyáron azonban a Dropbox is bejelentette 1 terabájtos csomagját, a Google pedig a végtelen tárhelyet a Drive szolgáltatáson a Google Apps előfizetői számára.

A OneDrive for Business ügyfelek egyelőre nem kapnak korlátlan tárhelyet, ez a funkció először az Office 365 roadmapre kerül fel és 2015-ben élesíti a Microsoft a felhasználók számára. Ennek a lépésnek az oka, hogy a vállalati felhasználók számára a cég időt szeretne adni az új képességekkel történő ismerkedésre. Az Office 365 roadmapen a már publikált, az éppen terítés alatt levő, a fejlesztés alatt álló, valamint a törölt képességeket is nyomon lehet követni. A kíváncsi üzleti OneDrive-ügyfelek két héttel az élesítés előtt kezdhetik tesztelni a szolgáltatást a First Release program keretében.

Alapesetben minden üzleti Office 365-felhasználó a standard frissítési cikluson van, a First Release-re külön kell jelentkezni azoknak, akik korán szeretnének tesztelni egy-egy képességet. Az Office 365 adminisztrátorok a felügyeleti portálon tudják a felhasználókat "beiratni" erre a korai előzetesre. A First Release révén a nagyobb szervezeteknél akár egy kis csapat is jelentkezhet a korai frissítésekre és már az általános bevezetés előtt tapasztalatokat szerezhet egy-egy újdonsággal kapcsolatban

A nagyobb OneDrive tárhelyet folyamatosan aktiválja a felhasználók számára a cég , de aki türelmetlen, feliratkozhat ezen a linken és ezzel előre kerülhet a listán. A korlátlan OneDrive-ot elsőként az Office 365 Home, Personal és University csomagokra előfizetők élvezhetik.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.