Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Korlátlan tárhellyel tromfolja a Microsoftot a Google

Bodnár Ádám, 2014. június 26. 14:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Aduászt hívott a Google a Microsofttal folytatott versenyben, ami az online tárhelyszolgáltatásokat illeti. A Google Drive-on havi 10 dollárért korlátlan a tárhely.

hirdetés

A Microsoft a hét elején jelentette be, hogy átalakítja a OneDrive felhős tároló és állománymegosztó szolgáltatás árazását. Ennek keretében 15 gigabájtra duplázta meg az ingyenes kvótát, az Office 365 felhasználói számára pedig havi 10 dolláros díjért 1 terabájtos kapacitást biztosít. Nem kellett sokat várni a felhős tárhelyszolgáltatók egyik legnagyobbikának, a Google-nek a válaszcsapására. A szerdai Google I/O konferencián a cég közölte, havi 10 dollárért korlátlan tárhelyet áll a Google Drive for Work előfizetői rendelkezésére.

A most bejelentett Google Drive for Work az üzleti Google Apps for Business csomaghoz tartozó tárhelyszolgáltatás, amelyhez 7x24 órás telefonos támogatás és 99,9 százalékban garantált rendelkezésre állás tartozik. A keresőcég korábban 30 gigabájtos kvótát adott az előfizetőknek havi 5 dolláros díjért cserébe, 1 terabájt ára ezen felül 10 dollár volt. További 5 dollárért meg lehetett vásárolni a Google Apps Vault kiegészítő szolgáltatást, amelyet dokumentumarchiváláshoz és e-discoveryhez ajánlott a cég. A Vault nem növelte meg a felhasználható tárkapacitást.

A Google tegnap azt közölte, mostantól havi 10 dollárért az előfizetők a Google Apps for Business mellett a Vaultot is megkapják, valamint a Drive for Workkel korlátlan tárhelyet vehetnek igénybe, ezzel együtt a tárolt fájlok maximális mérete 5 terabájtra emelkedik. Az ajánlat nem jelent automatikus áremelkedést, a legolcsóbb, 5 dolláros csomagra előfizetők továbbra a 30 gigabájttal gazdálkodhatnak felhasználónként, viszont a Vaultra és 1 terabájtos extra tárhelyre korábban előfizető cégek számára megfeleződik a havi számla, miközben a tárhely korlátlanná válik.

Az ajánlat hátulütője, hogy az 5 felhasználónál kisebb Google Apps előfizetések esetén 1 terabájt lesz a felső korlát - a Google láthatóan inkább a cégekre hajt, a korlátlan tárhelyet csak a Google Apps for Business csomagokhoz lehet aktiválni. Az Apps-felhasználók az Admin konzolon tudnak előfizetni a Drive for Workre, amely azonnal elérhető. A vállalat azt is közölte, a Drive-ra feltöltött állományokat mostantól nem csak titkosítva továbbítja, hanem titkosítva is tárolja

A Google 2012 nyarán vásárolta fel a QuickOffice-t, amely egy mobilos irodai csomagot fejlesztett - a Quickoffice segítségével Microsoft Office dokumentumokat böngészhetünk és szerkeszthetünk, legyen szó Excel, Word vagy PowerPoint fájlokról, a formátumkompatibilitás feláldozása nélkül.. Tavaly szeptemberben a cég ingyenessé tette a QuickOffice-t, most pedig közölte, beépíti azt a Docs, Sheets és Slides alkalmazásokba - Androidon és böngészőben "Office-kompatibilis módban" is megnyithatók, szerkeszthetők és menthetők.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.