:

Szerző: mz

2000. szeptember 21. 19:12

A legkisebb 3 CCD-s videokamera

A Panasonic forgalomba hozta a világ legkisebb 3CCD digitális kameráját, az e.cam professional-ként becézett NV-MX300-at, amely felváltja a cég eddigi 3CCD büszkeségét, a nagysikerű NV-DX110/100 modellt.

A Panasonic forgalomba hozta a világ legkisebb 3CCD digitális kameráját, az "e.cam professional"-ként becézett NV-MX300-at, amely felváltja a cég eddigi 3CCD büszkeségét, a nagysikerű NV-DX110/100 modellt.
A cég új e-kamera családjának csúcstechnológiát képviselő tagja, az "e.cam pro" teljesen új stílust teremt a mobil videofilmezésben és a fényképezésben. Erős, nagy pontosságú Leica Dicomar objektívje egyesíti a Leica világszínvonalú optikai technológiáját és know-how-ját a Panasonic videokamerák előállítása terén szerzett nagy tapasztalatával.
Az MX300 három darab 1/4" méretű 570.000 pixeles CCD-chipet, valamint egy modern kétszínű prizmát tartalmaz, amely a fényt felbontja a három főszínre, és saját CCD-ikre tükrözi őket, ahol külön-külön történik a feldolgozásuk. A 3 CCD egyike vízszintesen és függőlegesen is fizikailag fél pixellel el van tolva, ami virtuálisan 810.000 pixelre javítja a mozgóképek felbontását.
Állóképek felvételekor egy speciális konverziós áramkör átalakítja a pixelek alakját háromszögletűről a PC-s feldolgozáshoz szükséges négyszög alakúra, ami bámulatos értékre, 1,8 megapixelre növeli a felbontást.
Az új modell elektronikus állóképkameraként való használatát tovább tökéletesíti az integrált kártyahely, ahová nemcsak MultiMediaCard, de a számítógépbe és más elektronikus berendezésekbe történő képátvitelt megkönnyítő új SD Memory Card is csatlakoztatható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.