Szerző: Hlács Ferenc

2014. október 20. 12:25

Letölthető az Android 5.0 SDK

Megérkezett az Android 5.0 Lollipop SDK: a fejlesztők már a Google mobil operációs rendszerének legújabb verziójára is megkezdhetik optimalizálni és tesztelni alkalmazásaikat. A fejlesztőkészlettel párhuzamosan a Lollipop Developer Preview rendszerképek is frissültek.

A teljes Android 5.0 fejlesztőkészlet letölthető a Google fejlesztői weboldaláról. A keresőóriás mobil operációs rendszerének idén júniusban egyszerűen csak Android L-ként megismert verziója - mint az a napokban kiderült - a nomenklatúrát tekintve megmaradt az édességes vonalnál, Lollipop névre hallgat és a fejlesztői változata már a bejelentés óta elérhető az érdeklődők számára, legalábbis Nexus 5 és Nexus 7 eszközökre. Az SDK megjelenésével most ezek a Developer Preview szoftverek is frissültek, így nem csak a fejlesztők, de a kísérletező kedvű Nexus-tulajok is naprakészebb rendszert húzhatnak készülékeikre.

A vállalat azt már korábban elárulta, hogy az Android 5.0 végleges változata az új Nexus 6 és Nexus 9 termékekkel debütál majd novemberben, és az új modellek mellett a régebbi Nexusokra is elérhető lesz, beleértve a referenciaeszközök 4-es, 5-ös, 10-es és 7-es verzióját is, utóbbinak ráadásul első, 2012-ben megjelent változatára is megérkezik. Mindezek mellett természetesen az egyes gyártók Google Play Edition készülékei sem maradnak ki a sorból.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Ennek megfelelően a fejlesztőknek ideje megkezdeni alkalmazásaik tesztelését a frissült platformon. A Google szerint a Lollipoppal a rendszer új külsejét adó Material Design témaelemei és a szükséges API-k is megérkeznek, akárcsak a megújult értesítések, amelyek már a zárképernyőn is megjelennek. A rendszer legújabb változatával az alkalmazások fogyasztása is jobban optimalizálható, ezt szolgálják a Project Volta és a Battery Historian eszközök. A szoftver ezek mellett még számos új funkciót kap, többek között - megfelelő hardveren - a 64 bites alkalmazásokat is támogatja majd.

Az SDK-ban megtalálható lesz a legújabb 32 és 64 bites Android, illetve a nappalikba szánt Android TV emulátor rendszerkép, továbbá a Material Design és az Android TV-re készült appok támogatásához szükséges könyvtárak is, akárcsak a Lollipop Nexus 5, illetve a 2013-as Nexus 7 eszközökhöz készült aktuális legfrissebb rendszerképe. A vállalat mindenkit arra figyelmeztet, hogy a szoftver Developer Preview változatai nem kapnak automatikus OTA (over-the-air) frissítéseket, azok csak manuálisan cserélhetők le újabb verzióra. Ezek a rendszerképek kimondottan fejlesztőknek készültek, éles használatuk csak megfelelő körültekintéssel ajánlott.

November 12-én App!mobile mobiltermék-fejlesztési konferencia. Több mint 50 előadás, külföldi vendég előadók. A program már elérhető itt.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.