:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 21. 17:35

Az NVIDIA újabb chipet jelentette be, amit a Microsoft XBox konzolba szerelnek

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy a cég szállítja a Microsoft XBox játékkonzolba építendő Media Comunication Processor chipet. A hálózati kapcsolatért és hangkeltésért felelős chip lelke egy pár nagyteljesítményű DSP (digital signal processor), melyek másodpercenként négymilliárd művelet végrehajtására képesek. Ennek a chipnek a segítségével az XBox felhasználók moziminőségű hangot és realisztikus 3D hangeffekteket élvezhetnek majd. A chip számítási képességeit a beépített szélessávú hálózati vezérlő is alkalmazni fogja.

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy a cég szállítja a Microsoft XBox játékkonzolba építendő "Media Comunication Processor" chipet. A hálózati kapcsolatért és hangkeltésért felelős chip lelke egy pár nagyteljesítményű DSP (digital signal processor), melyek másodpercenként négymilliárd művelet végrehajtására képesek. Ennek a chipnek a segítségével az XBox felhasználók moziminőségű hangot és realisztikus 3D hangeffekteket élvezhetnek majd. A chip számítási képességeit a beépített szélessávú hálózati vezérlő is alkalmazni fogja.

Az MCP chipet 0,17 mikronos csíkszélességgel és hétrétegű gyártástechnológiával állítják elő. Az NVIDIA távolabbi célja, hogy a processzort átvigye a PC-k piacára is, majd később egyfajta házi multimédia-központként használja. A chipen menne keresztül a lakás összes digitális multimédiás egységének "adása", amelyet a megfelelő helyeken telepített "vevőkkel", azaz például digitális zenelejátszókkal vagy digitális TV-készülékeken lehene élvezni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.