Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 21. 17:35

Az NVIDIA újabb chipet jelentette be, amit a Microsoft XBox konzolba szerelnek

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy a cég szállítja a Microsoft XBox játékkonzolba építendő Media Comunication Processor chipet. A hálózati kapcsolatért és hangkeltésért felelős chip lelke egy pár nagyteljesítményű DSP (digital signal processor), melyek másodpercenként négymilliárd művelet végrehajtására képesek. Ennek a chipnek a segítségével az XBox felhasználók moziminőségű hangot és realisztikus 3D hangeffekteket élvezhetnek majd. A chip számítási képességeit a beépített szélessávú hálózati vezérlő is alkalmazni fogja.

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy a cég szállítja a Microsoft XBox játékkonzolba építendő "Media Comunication Processor" chipet. A hálózati kapcsolatért és hangkeltésért felelős chip lelke egy pár nagyteljesítményű DSP (digital signal processor), melyek másodpercenként négymilliárd művelet végrehajtására képesek. Ennek a chipnek a segítségével az XBox felhasználók moziminőségű hangot és realisztikus 3D hangeffekteket élvezhetnek majd. A chip számítási képességeit a beépített szélessávú hálózati vezérlő is alkalmazni fogja.

Az MCP chipet 0,17 mikronos csíkszélességgel és hétrétegű gyártástechnológiával állítják elő. Az NVIDIA távolabbi célja, hogy a processzort átvigye a PC-k piacára is, majd később egyfajta házi multimédia-központként használja. A chipen menne keresztül a lakás összes digitális multimédiás egységének "adása", amelyet a megfelelő helyeken telepített "vevőkkel", azaz például digitális zenelejátszókkal vagy digitális TV-készülékeken lehene élvezni.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról