:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. szeptember 21. 16:06

A Compaq AlphaServer ES40 kétszer akkora teljesítményt nyújtott az Oracle tesztben, mint a többi négyutas rendszer

A legújabb Oracle benchmark-eredményekre

A legújabb Oracle benchmark-eredményekre hivatkozva a Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy Oracle Applications Standard Benchmark teszttel a Tru64 UNIX alatt működő AlphaServer ES40 érte el kategóriájában a legjobb eredményt. A Tru64 UNIX operációs rendszerrel és 16 GB memóriával működő AlphaServer ES40 bizonyult a legjobbnak 1,33 másodperces átlagos válaszidővel és 3,528 felhasználóval, amely jobb, mint a konkurens szerverek által nyújtott teljesítmény duplája.

Az Oracle Applications Standard Benchmark a többi benchmark-tesztnél jobban reprezentálja a valódi alkalmazások futtatását. Az egyidejű felhasználói tevékenység, a párhuzamos háttérfeldolgozás és a tranzakció-teljesítmény együttes mérése a rendszer gyakorlati felhasználásáról ad képet. Az eredmény jól mutatja, hogy az Oracle E-Business csomag részét képező Oracle8i adatbázis Compaq AlphaServer/Tru64 UNIX platformon történő futtatásakor felülmúlhatatlan e-business teljesítményt lehet elérni.

Ez a rekord teljesítmény az Oracle és a Compaq több mint 20 éve tartó együttműködésének eredménye, melynek során a közös megoldások tervezésére, alkalmazására és menedzselésére helyezték a fő hangsúlyt. A technológia élvonalába tartozó két cég közös munkája AlphaServer platformon megbízható, jól skálázható és gazdaságos internetes megoldásokat eredményez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.