Szerző: Koi Tamás

2014. szeptember 9. 11:02

Európai szolgáltatókhoz érkezik az Amazon okostelefonja

Beilleszti európai portfóliójába az idén nyáron megjelent Fire Phone okostelefont az Amazon. A világ legnagyobb e-kereskedelmi cége egyelőre a Deutsche Telekommal és a Telefónica angol leányvállalatával kötött viszonteladói szerződést.

HIRDETÉS

Szeptember végétől két európai országban is kapható lesz a mobilszolgáltatókon keresztül az Amazon idén nyáron leleplezett okostelefonja, a Fire Phone - jelentette be tegnap a világ legnagyobb e-kereskedelmi lánca. A cég akárcsak az Egyesült Államokban, úgy az európai piacokon is elsősorban a tartalomdisztribúciós stratégiáját igyekszik támogatni a készülékkel, melyre a tengerentúlon az AT&T-nek van kizárólagos forgalmazási joga, Európában pedig elsőként a Deutsche Telekom, illetve a Telefónia (O2) angol leányvállalata fogja forgalmazni.

A DT német, illetve az O2 angol ügyfelei szerdától adhatnak le előrendelést az Amazon Fire Phone-ra, mely elsősorban nem a hardveres képességeivel, sokkal inkább a kapcsolt online szolgáltatásokkal igyekszik meggyőzni a leendő vásárlókat. Így például az európai vásárlóknak is jár a korlátlan tárhely, melyre a készülékkel készített fotók másolhatók, az előfizetők emellett egy évig ingyenesen hozzáférhetnek az Amazon Prime video-on-demand szolgáltatás katalógusához.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az európai szolgáltatókkal kötött megállapodás jó lehetőséget ad az Amazonnak arra, hogy tartalomdisztribúciós modelljével komolyan megvesse a lábát a két, méretét és vásárlóerejét tekintve legjelentősebb európai piacon, a két érintett szolgáltató pedig csökkentheti kitettségét az olyan, a szerződéses feltételeket előszeretettel diktáló, izomból tárgyaló cégekkel szemben, mint az Apple, vagy éppen a Samsung. Nem véletlen, hogy a Fire Phone a Deutsche Telekomnál pont annyiba kerül majd, mint a Samsung Galaxy S5, vagy az Apple iPhone 5c: a készülékért 1 eurót kell fizetni a vásárláskor, két éven keresztül havi 45 eurós tarifacsomag mellett (az AT&T-nél a Fire Phone a szerződés tartalmától függően 199 vagy 299 dollárba került eddig, amit tegnap 99 centre engedtek le).

Az Amazon Fire okostelefon a kapcsolt szolgáltatásokon kívül rendelkezik más, vevőcsalogató képességekkel is. Ilyen például a hamis térérzetet keltő "3D kijelző", ami valójában egy hagyományos IPS panel, a térhatás ettől függetlenül nem marad el. A telefon négy sarkában elhelyezett négy előlapi kamera ugyanis folyamatosan követi a felhasználó fejmozgását, a Fire Phone pedig ennek alapján pozicionálja a képet, belekalkulálva a giroszkóp és a gyorsulásmérő értékeit is, így élethű 3D hatást keltve.

Az okostelefon másik kiemelt funkciója a Firefly alkalmazás. Ez voltaképpen egy durván felturbózott Shazam, ami képes szinte bármit felismerni maga körül, legyen szó vonalkódokról, telefonszámokról, tárgyakról, filmekről vagy akár valamelyik tévésorozat egy adott epizódjáról. A Firefly célja természetesen, hogy a felismert médiatartalmat vagy terméket a felhasználó könnyen és gyorsan meg tudja vásárolni az Amazontól, amennyiben elnyerte tetszését.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.