Szerző: Koi Tamás

2014. szeptember 02. 13:45:00

A Vodafone-nál Európához tartozik az USA is

A mobilszolgáltatók az utóbbi időszakban láthatóan önként is bővítik azokat a kedvezményrendszereket, melyekkel a külföldi mobilhasználat díjai lefaraghatók. A Vodafone ügyfelei mostantól az Egyesült Államokban is használhatják az eddig kizárólag európai országokra kiterjedő Európa Napijegyet.

A külföldi mobilozás költségei az elmúlt években folyamatosan csökkentek, elsősorban az Európai Bizottság azon törekvésének köszönhetően, hogy az Unió tagállamain belül a roaming, vagyis barangolás felára minimálisra mérséklődjön, vagy akár meg is szűnjön. Az európai szolgáltatók számára a hatósági árazás alkalmazása eddig kizárólag az uniós tagországokra kiterjedően volt kötelező, a cégek azonban különböző díjkedvezményeikkel azoknak is igyekeznek kedvezni, akik más kontinensre, vagy általában véve az EU-n kívülre utaznak.

A Vodafone e tekintetben - kiterjedt hálózatának köszönhetően - korábban különféle napijegy-konstrukcióival és az egész európai divízióban bevezetett Passporttal régóta kínál olcsóbb és átláthatóbb mobilozási lehetőséget külföldön. A cég magyarországi leányvállalatánál elérhető Európa Napijegy konstrukció a három magyar mobilszolgáltató kínálatában megtalálható legegyszerűbb és legkedvezőbb kiegészítőnek bizonyult eddig is, mivel egyszeri, napi 990 forintos díjért cserébe otthoni perc- és SMS-díjakat, valamint az otthoni adatforgalmi keretet kínálta az előfizetőknek.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A társaság ma bejelentette, hogy az Európa Napijegy területi hatályát kiterjeszti az Egyesült Államokra is, egyelőre promóciós jelleggel, 2015. január 31-ig. Az Egyesült Államokban a szolgáltatás pontosan ugyanolyan feltételekkel vehető igénybe az adott időszak alatt, mint az EU-s országokban (illetve Törökországban), ám a promócióban kizárólag az előfizetéses ügyfelek vesznek részt, a feltöltőkártyások számára ez a kedvezmény nem érhető el.

A Vodafone Magyarország mellett a Magyar Telekom is kiterjesztette egyes roamingopcióinak elérhetőségé az EU határain kívülre. A Travel&Surf roaming-díjcsomagok a világ közel 100 országában használhatók, köztük az Egyesült Államokkal, Japánnal, Tajvannal, Kínával vagy Ausztráliával. A Travel&Surf ugyanakkor kizárólag roaming adatforgalmat nyújt, a kombinált megoldást kínáló Travel&Talk Plusz jellemzően csak az EU-s régióban vehető igénybe, ráadásul 790 forintos napidíj mellett a Vodafone Európa Napijegyhez képest lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 00:25

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.