Szerző: Koi Tamás

2014. augusztus 11. 15:46

Jöhet a MinDig TV és a DIGI kábeltévé Xbox One-ra

Kábeles és földfelszíni sugárzású lineáris tévéadások vételére válhat alkalmassá a Microsoft új generációs konzolgépe, az Xbox One az ősz során.

HIRDETÉS

Elméletileg akár a magyarországi földfelszíni sugárzású digitális tévéadást, vagy akár a DIGI kábeltévés adásait is lehet majd fogni a Microsoft új generációs konzolgépével, az Xbox One-nal annak a kiegészítőnek köszönhetően, mely tévés beltéri egységet varázsol a konzolból. Méghozzá nem is akármilyent, a megállítható, felvehető tévéadás mellett alapfelszereltség lesz például a Kinecttel ellátott konzoloknál a hangalapú vezérlés is.

A Microsoft Xbox One-hoz készülő digitális tévétuner DVB-T, DVB-T2 és DVB-C szabványú jeleket képes fogadni, az aprócska doboz a PC-s USB-s tunerekhez hasonló elven működik, vagyis egy bemenettel rendelkezik és USB-n csatlakozik a konzolhoz. Fontos, hogy a tuner nem fogad kódkártyákat, vagyis csak a kódolatlan adásokat lehet vele fogni, illetve olyan, egyébként fizetős tartalmakat lehet rajta keresztül elérni, melyeket valamilyen okból kifolyólag nem kódol le a kábelszolgáltató.

A tunert elvileg hazánkban is lehet majd használni tévéadások végtelére, így elsősorban vélhetően az Antenna Hungária MinDig TV kínálatát lehet majd vele fogni, mely az MTVA négy csatornáját (m1, m2, Duna, Duna World) , az RTL Klubot, a TV2-t és az Euronews-t tartalmazza. A DIGI digitális kábeltévé-előfizetői ugyanakkor elvileg akár a teljes műsorkínálatot is elérhetik a konzolhoz csatlakoztatott tuneren keresztül, a szolgáltató ugyanis DVB-C vétel esetén nem alkalmaz kódolást (ellentétben a műholdas rendszerrel).

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A játékkonzolhoz külső eszközként csatlakoztatható tévétuner nem teljesen új keletű megoldás, a Sony korábban a PlayStation 3 játékkonzolhoz is készített ilyen kiegészítőt (ez volt a PlayTV), melyet szintén kizárólag az európai régióban forgalmazott, ahogy a Microsoft is tervezi az Xbox One tévétunerrel. Érdekesség, hogy az új Microsoft-konzolhoz már a kezdetek óta tulajdonképpen bármilyen HDMI-s set-top boxot lehet csatlakoztatni, a redmondi cég ezzel próbálja, illetve próbálta elérni, hogy minden (média)tartalom a konzolon keresztül érkezzen meg a felhasználók otthonába.

Az Xbox One azonban nem pusztán a közvetítő csatorna egyik passzív eleme ebben a láncban, a set-top boxokkal, vagy a most bejelentett tévétunerrel elérhető csatornákat ugyanis a cég saját fejlesztésű elektronikus programkalauza, a OneGuide rendezi össze, a vezérlés pedig akár hangparancsokkal is végezhető a Kinecttel felszerelt konzoloknál (az egyes funkciók elérhetősége régiónként változhat).

Az új digitális tévétuner megjelenésére ugyanakkor még néhány hónapot várni kell, hiszen a Microsoft októberben tervezi piacra dobni a 30 euróba kerülő kütyüt, elsőként Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban. Magyar debütálásról és a helyi tartalmakkal való kompatibilitásról egyelőre nincs hivatalos információ.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 22:58

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.