:

Szerző: Ady Krisztián

2000. szeptember 19. 23:00

S3Graphics Twister - a mobilgépekhez szánt integrált chip

[Yahoo] Bár a megújult S3Graphics oldalra még nem került fel, az S3-VIA sajtóközleményben jelentette be mobil chipset-jét, mely integrált Savage4 grafikus vezérlővel rendelkezik.

[Yahoo] Bár a megújult S3Graphics oldalra még nem került fel, az S3-VIA sajtóközleményben jelentette be mobil chipset-jét, mely integrált Savage4 grafikus vezérlővel rendelkezik.
A chip a PM133 mobil megfelelője lényegében, Intel Celeron, Pentium III és VIA Cyrix III processzorokat támogat. Az SD vagy VC-RAM-ot 133MHz-ig támogatja hivatalosan.
Az integrált videokártya a Shared Memory Architecture (SMA) alkalmazásával költségcsökkentő tényezőként a rendelkezésre álló rendszermemóriából használhat fel igényeinknek megfelelő mennyiséget. Tudása semmiben sem marad el a desktop-chip Savage4-től, sőt! Sebessége akár jobb is lehet, a belső, integrált 4X-es AGP-nek köszönhetően.
A South Bridge (VT8231) felel az AC-linkhez opcionálisan kapcsolt AC-97 kompatíbilis audioért és MC-97 kompatíbilis modemért. A 10/100MBites hálózati kártya beépített az alap funkciókon kívül.
A mintapéldányok már rendelkezésre állnak, a nagyobb tömegű gyártás a negyedik negyedévben indul. 35$-os darabáron lesz kapható 10.000-es tételben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.