Szerző: bzd

2000. szeptember 19. 21:27

Megint egy ötletes vízhűtés

Próbálok visszavenni ebből a vízhűtés témából, de be kell látni, hogy az esetek többségében a jelentős túlhajtás biztosítéka. Ma Jason Bourcier megoldására megoldására szeretném felhívni a figyelmet, ami az Overclockers.com-on jelent meg. Ez lényegében egy Peltier + vízhűtés combo, nagyszerűsége a konstrukció kivitelezésében rejlik. Jason a csövek csatlakozásainál menetes csonkokat használt, a rendszerhez hőcserélő és egy speciális víztartály is tartozik, külön finomságként a cikk végén megtalálható minden részegységnek a tervrajza.

Próbálok visszavenni ebből a vízhűtés témából, de be kell látni, hogy az esetek többségében a jelentős túlhajtás biztosítéka. Ma Jason Bourcier megoldásáramegoldására szeretném felhívni a figyelmet, ami az Overclockers.com-on jelent meg. Ez lényegében egy Peltier + vízhűtés combo, nagyszerűsége a konstrukció kivitelezésében rejlik. Jason a csövek csatlakozásainál menetes csonkokat használt, a rendszerhez hőcserélő és egy speciális víztartály is tartozik, külön finomságként a cikk végén megtalálható minden részegységnek a tervrajza.

A képen egy ötletes megoldás látható, hosszú ideje már én is így használom a saját vízhűtésemet. A blokkhoz nagyjából 50 centis csövek kapcsolódnak, amiket a gépen kívül lehet rádugni a cső hosszabb részéhez. Ez azért jó, mert könnyeb szerelni a rendszert és a gép szállítása is egyszerűbb.
a címlapról