Szerző: bzd

2000. szeptember 19. 19:10

ASUS A7Pro?

Az OCWorkbench fórumába felkerült néhány kép egy bizonyos ASUS A7Pro névre hallgató alaplap kézikönyvéből. Ha ez most igaz, és nem valami Humor Harold szórakozik már megint, akkor ez az A7V egy új változata. A legfontosabb módosítás a kézikönyvben történt, ebben már benne vannak a szorzó DIP-kapcsolójának beállításai, és az FSB DIP-jének is lényegesen több beállítása került a papírra. További újdonság még, hogy az A7Pro-n már nincs rajta a Promise ATA-100 vezérlő. Mivel erről a lalpról eddig jóformán semmit nem lehetett hallani, ezért csak privát véleményként fűzném hozzá ehhez az utóbbi dologhoz azt, hogy feltehetőleg azért szedték le a Promise vezérlőt, mert elképzelhető , hogy az A7Pro-ra már VIA új, ATA-100 szabványt támogató 686B southbridge-e került. Mindenesetre elgondolkodtató az, hogy az ASUS jobbnak látta megszabadulni a Promise chiptől, még akkor is, ha tényleg az új southbridge került az alaplapra, mert így már csak 4 IDE eszköz köthető az alaplapra az eddigi 8 helyett.

Az OCWorkbench fórumába felkerült néhány kép egy bizonyos ASUS A7Pro névre hallgató alaplap kézikönyvéből. Ha ez most igaz, és nem valami "Humor Harold" szórakozik már megint, akkor ez az A7V egy új változata. A legfontosabb módosítás a kézikönyvben történt, ebben már benne vannak a szorzó DIP-kapcsolójának beállításai, és az FSB DIP-jének is lényegesen több beállítása került a papírra. További újdonság még, hogy az A7Pro-n már nincs rajta a Promise ATA-100 vezérlő. Mivel erről a lalpról eddig jóformán semmit nem lehetett hallani, ezért csak privát véleményként fűzném hozzá ehhez az utóbbi dologhoz azt, hogy feltehetőleg azért szedték le a Promise vezérlőt, mert elképzelhető, hogy az A7Pro-ra már VIA új, ATA-100 szabványt támogató 686B southbridge-e került. Mindenesetre elgondolkodtató az, hogy az ASUS jobbnak látta megszabadulni a Promise chiptől, még akkor is, ha tényleg az új southbridge került az alaplapra, mert így már csak 4 IDE eszköz köthető az alaplapra az eddigi 8 helyett.
Ezt a fórumot egyébként érdemes megnézni, mert majd sokat fogtok használni valami hasonlót...

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról