Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 30. 14:15

Otthoni cloudot indít az Acer

Hamarosan mindenki számára elérhetők lesznek az Acer cloud-alkalmazásai: az ingyenesen letölthető szoftverekkel Windows, iOS és Android eszközök között oszthatók meg tartalmak. A cég a fizetős prémium funkciókból remél bevételt.

Jövő hónapban indul az Acer "Build Your Own Cloud" szolgáltatása. Az "ab" márkanév alatt futó online tárhely lényege, hogy a népszerű Dropbox-szal vagy Google Drive-val ellentétben a felhasználók tartalmaikat nem a vállalat szerverein, hanem saját számítógépükön tárolják, amelyet szinkronizálhatnak különböző eszközeik között. Az elképzelés leginkább a BitTorrent Sync-re emlékeztet, a P2P fájlmegosztó saját fájlszinkronizációs megoldására, itt is kvázi a PC válik saját üzemeltetésű adatközponttá.

Az Acer eddig is nyújtott hasonló szolgáltatást, mostantól azonban nem korlátozza azt saját készülékeire, a cég szoftverét letöltve azt bárki igénybe veheti Windows, Android és iOS platformokon is. A vállalt mindjárt négy alkalmazást kiad, amelyekkel a Microsoft Office dokumentumok, zenék, fényképek és egyéb fájlok rendszerezhetők és oszthatók meg a különböző készülékek között.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A gyártó valószínűleg így próbál újabb felhasználókat maga köré gyűjteni, miután PC eladásai az utóbbi időben gyakorlatilag folyamatosan csökkennek. A vállalat decemberben váltott vezérigazgatót, azóta a posztot Jason Chen látja el, aki a szoftverek területén igyekszik kompenzálni az kieséseket. Az idei első negyedévben az Acer mindössze 33 ezer dolláros profitot tudhatott magáénak, majdnem egy teljes év veszteséges időszak után.

Az új cloud-szoftverek ingyenesen letölthetők lesznek, a cég a fizetős extra funkciókból vár bevételt. A felhasználói bázist a gyártónak nem nulláról kell felépítenie, miután vállalati termékein előre telepítve megtalálhatók a cloud-appok. Ez később sem lesz másképp, a cég cloud és tablet üzletágáért felelős Maverick Shih szerint ugyanis a jövőben kiadott eszközökön is ott lesznek a felhős alkalmazások, azaz vállalat a hardver eladását követően is fenntartja majd a kapcsolatot a vásárlókkal.

Az Acer ambíciói ugyanakkor nem merülnek ki a konzumer területekben, a cég ugyanis a back-end szolgáltatásokban is igyekszik előretörni, az olyan vertikális piacokon mint amilyet az internetkapcsolatra képes háztartási okoseszközök és az okosautók jelentenek. Shih szerint azt remélik, hogy miután sok gyártónak eddig nem kellett a clouddal foglalkoznia, most majd egy külső céget keresnek hozzá, aki mind hardver-, mind szoftveroldalon rendelkezik tapasztalatokkal. A vállalat már most több mint egy tucat partnert tudhat maga mellett, amelyek egyike, a német Advanced Telematic Systems már az Acer cloud-rendszerét használja egyes autókban, hogy a tulajdonosok távolról kezelhessenek olyan funkciókat mint a zene vagy a klíma.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.