Szerző: Koi Tamás

2014. május 29. 14:41

Korlátlan a telefonálás a UPC-nél is

A mobilszolgáltatók mintájára a UPC Magyarország is bevezette a korlátlan telefonálást biztosító díjcsomagokat. A cég nemcsak minden hálózatba, hanem bizonyos nemzetközi irányokba is korlátlan beszélgetést ígér.

A mobilszolgáltatókat követően a UPC Magyarország is bevezeti kínálatába az úgynevezett flatrate (vezetékestelefon-)díjcsomagokat, melyeknek lényege, hogy az azokra előfizető ügyfél minden időszakban korlátlanul kezdeményezhet beszélgetést a meghatározott hívásirányokba. A cég új tarifacsomagjai közt van olyan, mely csak hálózaton belül biztosít korlátlanságot, de található olyan tarifa is az új kínálatban, mellyel bizonyos nemzetközi irányokba is ingyen beszélhet a hívó fél.

Az új, Nonstop tarifacsalád összesen négy tagból áll, 590-től 11990 forintig terjedő havidíjjal (egy év hűségvállalás mellett), ebből a Nonstop S hálózaton belül, a Nonstop M hálózaton belül és más vezetékes hálózatokba, a Nonstop L pedig mindezen felül belföldi mobil irányba is korlátlanságot biztosít. A legdrágább, Nonstop XL tarifával 20 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna) vezetékes számai is ingyen hívhatók.

Ehhez hasonló konstrukciója jelenleg egyik vezetékes szolgáltatónak sincs ma Magyarországon, jóllehet a HWSW tudomása szerint a UPC is csupán kábeltelefonos ügyfeleinek biztosítja ezeket a díjcsomagokat, az egykori Monortel-körzetben (29-es primer körzet) nem érhetők el az új tarifák. A Magyar Telekom Hoppá díjcsomagja csak hálózaton belül (vezetékes- és mobil irányba egyaránt) biztosít ingyen beszélgetést, de csak korlátozott ideig. A DIGI kábeltelefon-szolgáltatása szintén csak hálózaton belül (beleértve a román DIGI vezetékes hálózatát) biztosít jelenleg korlátlanságot.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új csomagok bevezetésével alighanem tovább folytatódik majd a hagyományos, réz érpárra épülő (PSTN) telefonvonalak számának lassú eróziója Magyarországon. Bár a bekapcsolt hangátviteli csatornák száma az elmúlt pár évben nem változott számottevően, beszédes, hogy a VoIP és VoCATV vonalak száma jelentősen bővült. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint egy év alatt csaknem 270 ezer ilyen hangátviteli csatornát létesítettek, ám ez szinte teljes egészében migráció a PSTN csatornákról, vagyis közben közel ugyanennyi "hagyományos" vonal megszűnt.

Az IP-alapú vezetékes hangátviteli közeg elsősorban lényegesen kedvezőbb költségek miatt számít népszerűnek a szolgáltatók berkein belül is, nem véletlen, hogy a legtöbb, triple, vagy quad play szolgáltató ma már ingyen csomagol tévé- és internetelőfizetés mellé vezetékes hangátvitelt, emellett a szolgáltatásokat is ugyanazon az infrastruktúrán nyújtja.

a címlapról