:

Szerző: Koi Tamás

2014. május 29. 14:41

Korlátlan a telefonálás a UPC-nél is

A mobilszolgáltatók mintájára a UPC Magyarország is bevezette a korlátlan telefonálást biztosító díjcsomagokat. A cég nemcsak minden hálózatba, hanem bizonyos nemzetközi irányokba is korlátlan beszélgetést ígér.

A mobilszolgáltatókat követően a UPC Magyarország is bevezeti kínálatába az úgynevezett flatrate (vezetékestelefon-)díjcsomagokat, melyeknek lényege, hogy az azokra előfizető ügyfél minden időszakban korlátlanul kezdeményezhet beszélgetést a meghatározott hívásirányokba. A cég új tarifacsomagjai közt van olyan, mely csak hálózaton belül biztosít korlátlanságot, de található olyan tarifa is az új kínálatban, mellyel bizonyos nemzetközi irányokba is ingyen beszélhet a hívó fél.

Az új, Nonstop tarifacsalád összesen négy tagból áll, 590-től 11990 forintig terjedő havidíjjal (egy év hűségvállalás mellett), ebből a Nonstop S hálózaton belül, a Nonstop M hálózaton belül és más vezetékes hálózatokba, a Nonstop L pedig mindezen felül belföldi mobil irányba is korlátlanságot biztosít. A legdrágább, Nonstop XL tarifával 20 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia és Ukrajna) vezetékes számai is ingyen hívhatók.

Ehhez hasonló konstrukciója jelenleg egyik vezetékes szolgáltatónak sincs ma Magyarországon, jóllehet a HWSW tudomása szerint a UPC is csupán kábeltelefonos ügyfeleinek biztosítja ezeket a díjcsomagokat, az egykori Monortel-körzetben (29-es primer körzet) nem érhetők el az új tarifák. A Magyar Telekom Hoppá díjcsomagja csak hálózaton belül (vezetékes- és mobil irányba egyaránt) biztosít ingyen beszélgetést, de csak korlátozott ideig. A DIGI kábeltelefon-szolgáltatása szintén csak hálózaton belül (beleértve a román DIGI vezetékes hálózatát) biztosít jelenleg korlátlanságot.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új csomagok bevezetésével alighanem tovább folytatódik majd a hagyományos, réz érpárra épülő (PSTN) telefonvonalak számának lassú eróziója Magyarországon. Bár a bekapcsolt hangátviteli csatornák száma az elmúlt pár évben nem változott számottevően, beszédes, hogy a VoIP és VoCATV vonalak száma jelentősen bővült. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint egy év alatt csaknem 270 ezer ilyen hangátviteli csatornát létesítettek, ám ez szinte teljes egészében migráció a PSTN csatornákról, vagyis közben közel ugyanennyi "hagyományos" vonal megszűnt.

Az IP-alapú vezetékes hangátviteli közeg elsősorban lényegesen kedvezőbb költségek miatt számít népszerűnek a szolgáltatók berkein belül is, nem véletlen, hogy a legtöbb, triple, vagy quad play szolgáltató ma már ingyen csomagol tévé- és internetelőfizetés mellé vezetékes hangátvitelt, emellett a szolgáltatásokat is ugyanazon az infrastruktúrán nyújtja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.