Szerző: Koi Tamás

2014. május 19. 13:55

Új szolgáltatásokkal bővíti tévés platformját a UPC

Új szolgáltatásokkal vértezi fel rövidesen kábeltévés platformját Magyarországon a UPC. A cég többek közt hírcsatornákat, illetve Google-szolgáltatásokat integrált a rendszerbe.

Információink szerint rövidesen új szolgáltatásokkal bővíti digitális kábeltévés szolgáltatását a UPC Magyarország - a pontos részleteket vélhetően holnap jelentik be. A Horizon nevű fejlett, tévés, illetve otthoni tartalommenedzsment-platform érkezésére feltehetően még várni kell, ezt ugyanis egyelőre csak négy nyugat-európai országban indították el, és a kelet-európai bővítési ütemet Lengyelország kezdi.

Úgy tudjuk, hogy a most érkező új szolgáltatásokat a meglévő beltéri egységekkel is el lehet majd érni. A szolgáltatásportfólió kibővítése magyar fejlesztésen alapul, de olyan cégek is közreműködtek benne, mint a Google. Lapunk megbízható forrásokból úgy értesült, hogy a UPC Magyarország kábeltévés platformján valamilyen formában megjelenhetnek a keresőcég népszerű szolgáltatásai, például a YouTube videomegosztó. Tekintve, hogy a UPC beltéri egységeinek számítási kapacitása és gyári funkciófelhozatala nem tesznek lehetővé jelentős bővítést, az újonnan integrált szolgáltatások feltételezhetően valamilyen távoli elérésen keresztül jelenhetnek meg az előfizetők készülékein.

A HWSW értesülései szerint a UPC új szolgáltatásának igénybe vételére minden, korábbi előfizető jogosulttá válhat. Úgy tudjuk, hogy a kezdeti alkalmazásválasztékot a UPC a későbbiekben további, rendszerbe integrált szolgáltatásokkal is bővíteni kívánja majd.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A UPC kábeltévés platformjának mostani bővítése egyfajta válasz lehet a manapság jellemző televíziós trendekre, melyek egyfelől a többképernyős modell terjedését, másfelől az alkalmazások megjelenését vetítik előre. A cég tulajdonosa, a Liberty Global az elsők közt igyekezett megfelelni ezeknek a trendeknek, amikor néhány országban piacra dobta Horizon nevű platformját, mely egy modern, teljesen új alapokra helyezett beltéri egységgel és az azon futó, egyedi felhasználói felülettel (a Cisco által azóta felvásárolt NDS-féle SnowFlake) válaszolt a vélt piaci igényekre.

Mint azonban később kiderült, a Horizon bevezetése olyan jelentős költségekkel jár, hogy a kisebb piacokon (mint például Magyarország) kérdéses a gazdaságossága, ezért a helyi leányvállalatnak más módszer után kellett néznie, hogy versenytársaival (elsősorban az interaktív televíziózásban agresszívan nyomuló Magyar Telekommal) lépés tudjon tartani.

a címlapról