:

Szerző: mz

2000. szeptember 18. 20:46

Apple bejelentések

Az idei párizsi Apple Expo rendezvényen, ahol több, mint 250 kiállító

Az idei párizsi Apple Expo rendezvényen, ahol több, mint 250 kiállító mutatta be különböző szolgáltatásait és megoldásait Macintosh platformhoz, a megnyitó alatt bejelentésre került a Mac OS X operációs rendszer nyilvános tesztváltozata, továbbá az új színekben pompázó iBook gépcsalád kibővített tagjai.
A Mac OS X olyan élvonalbeli technológiai elemekre épül, mint a fejlett Internet és grafikus megoldások, az új Aqua nevű felhasználói felület, vagy a nyílt forráskódú UNIX alap, a Darwin.
A Mac OS X valós memóriavédelemmel, rendszerszintű többfeladatúsággal, és az új kétprocesszoros Power Mac G4 számítógépeken futtatva szimmetrikus többprocesszoros üzemmóddal rendelkezik. Tartalmazza továbbá az Apple új Quartz 2D grafikus motorját, amely a "Portable Document Format" Internetes szabványon alapszik, és mely a csúcsminőségű grafikáért és széleskörű betűcsalád-támogatásért felelős; az ipari szabvány OpenGL 3D grafikus rendszert és a QuickTime-ot, mely audió és videóműsorok szórására és lejátszására is felhasználható.
Az Apple új Aqua felhasználói felülete a kiemelkedően könnyű használat mellett olyan új szolgáltatásokkal rendelkezik, mint pl. a "Dock" a programok, dokumentumok és a minimalizált ablakok rendszerezéséhez. A Mac OS X Public Beta számos programot tartalmaz, mint pl. az Apple új email kliense, a Mail, amely IMAP és POP rendszerekkel is kompatíbilis, a QuickTime lejátszó és a Sherlock keresô új változatai, továbbá a Microsoft népszerű Internet Explorer böngészőjének egy bétaváltozata.

Az Apple ezen a kiállításon jelentette be a továbbfejlesztett iBook gépcsaládot is, olyan új jellemzőkkel, mint pl. a FireWire portok és az iMovie 2, a világ legnépszerűbb és legkönnyebben használható videószerkesztô programja. Az új Apple iBook számítógép indigó színben, míg az új iBook Special Edition, amely most már DVD meghajtóval is büszkélkedhet, grafitszürke színben kapható.
Az új iBook modellek 366 és 466 MHz-es PowerPC G3 processzorral, 10GB IDE merevlemezzel, a nagysebességű kiegészítők, pl. digitális videókamerák vagy merevlemezek eléréséhez 400 Mbps sebességű FireWire porttal, CD-ROM vagy DVD-ROM meghajtóval, audió és kompozit videókimenetet adó AV csatlakozóval, és ATI RAGE Mobility 128, 8 Mbyte SDRAM memóriával szerelt videóvezérlővel kaphatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.