Szerző: Kovács Attila

2000. szeptember 19. 03:55

Matrox Marvel G450 eTV

A Matrox a mai napon bejelentette a Matrox Marvel G450 eTV nevű termékét, amely végső soron nem más, mint a G450 Marvelesített változata. Ez a kártya is a G450 chip köré épül, de azon felül, hogy a G450 minden csínját-bínját és hibáját tartalmazza, még videodigitalizálási funkciókkal is felvértezték.

A Matrox a mai napon bejelentette a Matrox Marvel G450 eTV nevű termékét, amely végső soron nem más, mint a G450 "Marvelesített" változata. Ez a kártya is a G450 chip köré épül, de azon felül, hogy a G450 minden csínját-bínját és hibáját tartalmazza, még videodigitalizálási funkciókkal is felvértezték.

A G450 eTV lehetővé teszi a kezdő videografikusoknak, hogy videomagnóról, TV-ből vagy akár kameráról rögzíthessék a felvételeiket MPEG2 formátumban. A kártyához adott Ulead Video Studio nevű szoftver megengedi, hogy a rögzített videokat a felhasználók szerkeszthessék, feliratozhassák, zenei aláfestéssel, illetve speciális effektekkel lássák el annak érdekében, hogy professzionális kinézetű otthoni felvételeket készíthessenek. Ezen felül a videokat akár Advanced Streaming format (ASF), QuickTime, vagy Real Video formátumban is el lehet menteni. A Marvel G450 eTV még arra is használható, hogy a számítógépen megvágott és szerkesztett videokat videoszalagra vagy VideoCD-re mentsük. A Matrox a G450 eTV-t arra tervezte, hogy a piac legjobb minőségű videokimenetét nyújtsa a TV készülékekre. A G450 eredeti minőségében tudja visszaadni a DVD filmeket a videokártyára csatlakoztatott TV készüléken. A Matrox Marvel G450 eTV dobozában a következő szoftvereket találhatjuk meg:
  • Ulead Video Studio 4.0,
  • Matrox PC-VCR 2.0,
  • Matrox Software DVD Player,
  • Ulead Photo Explorer 6.0,
  • Windows Mediaace.
Tulajdonképpen ez egy újabb doboz a Matrox azon polcán, ahol a G450 grafikus processzor köré épülő kártyák találhatóak. Vajon kelendő lesz ez a termék? Sokan fognak átpártolni a Marvel előző verzióiról erre a kártyára, vagy esetleg más cégek termékét használó embereket át fog tudni csábítani a Matrox a G450 eTV-re? Ezt most még nehéz lenne megmondani, de egy dolog biztos: a Matrox folytatja a már jól kikövezett utat, azaz egy teljes termékskálát épít a legújabb chipje köré. És az is biztos: a Matrox marketing szakemberei most megmutathatják, mire képesek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról