Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 8. 10:30

Megjegyzi a parkolóhelyet a frissített Google Now

Megjegyzi hogy hol parkoltunk, továbbá már offline támogatást is kapott a Google Now. Az új funkciókat az androidos készülékeken található személyi asszisztens alkalmazás, a mögötte dolgozó Goolge Keresés frissítésével kapta meg.

Több új képességet kapott a Google Now, a személyi asszisztens alkalmazás motorjaként működő Google Keresés app, vártnál korábbi frissítését követően. A hely- és tevékenységfüggő információkat kártyákon felvonultató alkalmazás egyik hasznos, és régóta várt új funkciója, hogy már meg tudja jegyezni hol parkoltunk az autóval, később pedig visszanavigálni ahhoz. Mindezt ráadásul automatikusan: az app a telefon szenzorait figyelve észleli ha a mozogó járművel megállunk és gyalogosan folytatjuk az utat. Ilyenkor a szoftver egy kártyát dob fel, amely térképen mutatja, hol hagytuk a járművet.

A megoldás persze nem minden helyzetben használható, egy sokszintes parkolóházban például kevés hasznát vesszük, valamint az is kérdéses, hogy a Google Now mit kezd a tömegközlekedéssel - bosszantó lehet, ha minden egyes megállót ahol a nap folyamán leszállunk a mozgó buszról vagy villamosról, parkolóhelyként jegyez meg. Lehetséges ugyanakkor az is, hogy az egyes megállókat figyelmen kívül hagyja, miután a Google elég kiterjedt adatbázissal rendelkezik a tömegközlekedési útvonalakról - ebben az esetben viszont akkor adódhatnak problémák, ha a megállóhelyek közelében parkolunk. Akárhogy is, az autósok valószínűleg örömmel fogadják a frissítést.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A másik újítást az offline is használható kártyák jelentik. Az alkalmazás hasznos információkat felvonultató paneljei már internetkapcsolat nélkül is megtekinthetők, erre korábban nem volt lehetőség. Új adatokra ezzel a módszerrel persze továbbra sem érdemes számítani, a korábbi kártyákat viszont az alkalmazás megjegyzi, azok a lefedettség nélküli területeken sem tűnnek el, továbbra is rendelkezésre állnak majd.

A Google Now a mögötte dolgozó Google Keresés frissítésével mindezek mellett már beltéri navigációs képességeket is kapott. Nagyon izgatott azért senki ne legyen, ez jelenleg kimerül néhány áruház belső térképében, ezeket az app rögtön fel is ajánlja, ha a felhasználó az adott komplexumhoz érkezik. Ez a funkció azonban egyelőre - és valószínűleg még jó darabig - Magyarországon nem használható. A frissítések már elérhetők, akinek még nem érkeztek meg, érdemes ellátogatnia a Play Store-ba és manuálisan letölteni azokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról