:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 29. 16:52

Megérkezett a legújabb Samsung kameratelefon

Megérkezett a Samsung Galaxy S4 Zoom kameratelefon utódja, a Galaxy K Zoom. A készülék jórészt megtartotta az előző generáció vonalait, noha valamivel vékonyabb lett és természetesen a hardvert is frissebbre cserélték benne.

Újabb kamera-telefon hibridről rántotta le a leplet a Samsung. A tavaly bemutatott Galaxy S4 Zoom utódja, a Galaxy K Zoom kivált az S-családból és saját szériát kapott. A koncepció tehát már ismert: a gyártó egy okostelefont és egy kompakt digitális kamerát igyekezett összegyúrni.

A készüléket felső kategóriás hardverrel szerelték fel: processzora egy Exynos 5 Hexa chip, amelyben négy 1,3 gigahertzes ARM Cortex A7 mag mellett két 1,7 gigahertzen ketyegő Cortex A15 is elfért, Mali-T624 GPU-val. A RAM mérete 2 gigabájt, a belső tárhely pedig 8 gigabájtos, ami mircoSD-kártyával akár további 64-gyel is megtoldható. Az okostelefon LTE-képes, emellett Bluetooth 4.0 segítségével is csatlakozhatunk hozzá. Kijelzője nagyobb mint a tavalyi S4 Zoomé, itt már egy 4,8 hüvelykes Super AMOLED panelt kapunk 1280x720 pixel felbontással. A telefonban 2430 mAh kapacitású akkumulátor található és 4.4-es Androiddal szerelték fel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az érdekesebb rész persze a kamera: a Galaxy K Zoom 20,7 megapixeles 1/2,3-as BSI CMOS szenzort kapott, valamint egy tízszeres optikai zoomot biztosító 24-240mm-es F3,1-6,3-as lencsét, amely optikai képstabilizációval is kiegészül. Az okostelefonra emellett egy xenon LED vaku és autofókusz is került. Kamerát az előlapon is találunk, ide azonban már csak egy 2 megapixeles szenzor jutott - továbbá természetesen a dedikált fizikai kameragomb sem maradhatott le az okostelefonról.

A készülék vékonyabb lett elődjénél és az alja felé vastagodó markolat is eltűnt róla, hátoldala pedig a vállalat zászlóshajójából a Samsung Galaxy S5-ből ismert mintázatot kapta. Bár egészen pontos adatok még nem ismertek, az S4 Zoomnál valamivel karcsúbb eszköz már valószínűleg a zsebekkel is barátságosabb viszonyt ápol majd. Ahogy az várható volt, a K Zoom számos szoftveres funkcióval is erősíti majd kameráját, ilyen például a Pro Suggest mód, amelyben többféle szűrő közül válogathatunk vagy a Selfie Alarm, amivel időzítő és arckövetés is segíti, hogy a szelfikhez elhagyhassuk a fürdőszobát.

A Samsung pontos árat, illetve megjelenési dátumot nem közölt, noha a tavalyi menetrendből kiindulva arra nagyjából egy-két hónapon belül számíthatunk. A Galaxy K Zoom fekete, kék és fehér színekben lesz kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.